torsdag 25. juli 2019

Sår som ikke gror kreft

Kreft i huden kan utgå fra mange forskjellige celletyper. Sår som ikke gror, som er lettblødende og har skorper som faller av og dannes på nytt eller en . Siden dette er en kreftform som ikke er synonymt med døden, har jeg.

Basalcellekreft er den hyppigste formen for hudkreft blant hvite mennesker over. I noen tilfeller dannes et sår, og typisk er det at såret ikke gror som normalt. SÅR SOM IKKE GROR: Har du et munnsår som ikke gror?


Da bør du ta det på alvor, det kan nemlig være et tegn på munnkreft.

Kan øke risikoen for andre, dødelige kreftformer med prosent, viser. SOLKREFT: Hudkreft kobles i stor grad til soleksponering, og det å. Denne typen hudkreft vokser meget langsomt, og sprer seg ikke til andre deler av. Plateepitelkreft viser seg ofte ved at det oppstår et sår som ikke vil gro. Ved inngrepet oppstår et sår som gror i løpet av noen uker, ev.


Det er en kreftform som ikke sprer seg til andre steder i kroppen, men. Det kan danne seg sår som ikke gror (ulcerasjon), skorper (kruster) og . Hudkreft er kreft (ukontrollert celledeling), som oppstår et eller annet sted i huden. Sår i huden som ikke gror, eller blør lett; Hudfortykkelse som er rødlig, klør .

Gå til lege hvis du har sår som ikke vil gro, også i munnen, eller hvis du oppdager en kul på kroppen. Av pasientene som behandles for basaliom har flertallet sin kreft i ansiktet, hyppigst. Denne typen hudkreft forekommer bare på hårbevokst hu altså ikke på. Plateepitelkreften er kreft i de øverste cellene i huden og likner ofte på sår som ikke gror. De skal også fjernes, og disse klarer å spre seg.


Flekkene ble borte etter 1-uker uten behandling - og har ikke kommet tilbake. Hva kan dette være - er bekymret for kreft. Basalcellekarsinom er den vanligste av alle former for kreft. Den kan også vise seg som en rø litt sår flekk, som gradvis øker i størrelse i løpet av. Hos eldre personer der svulsten ikke gir plager eller kan forventes å skape . Kreft i kvinnens ytre kjønnsorgan, også kalt kreft i vulva, er sjelden og utgjør omtrent prosent av all.


Underlivskløe, blødning, utflod og vannlatningsplager og sår som ikke vil gro eller en. Det kan ta flere uker før sårene er skikkelig grodd. Kreft eller en ondartet (malign) svulst kan oppstå i forskjellige organer eller vevstyper i kroppen.


Basalcelle karsinom er relativt ufarlig, men krever behandling for ikke å spre seg i området rundt svulsten. Tallmessig er hudkreft den mest alminnelige av alle krefttyper. Oppsøk lege i tide og få undersøkt sår som ikke gror. Det er en god regel at sår som ikke vil gro bør undersøkes av lege. Vanligvis gror sår i løpet av cirka dager.


Fastlegen mente det ikke var kreft, men bør jeg fjerne den allikevel? Ofte kan bare en hudprøve avgjøre om sår som ikke gror, eller om en føflekk, inneholder kreftceller. Solskader forebygges best ved at man soler seg med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg