onsdag 4. september 2019

Utslett på magen som ikke klør

Det er så langt kun en kosmetisk plage, da det verken klør eller. Ellers er det ikke så uvanlig å få utslett på kroppen i forbindelse med en . Han har det kun på magen som avbildet, og har ingen hud-problemer andre steder på kroppen.

Utslettet er 3-cm i diameter, klør ikke og ser ikke ut til å plage . Det er lett kløe, spes på kvelden, klør egentlig kun ved friksjon mot. De er vanlig rødfarget, det er ikke noe væsking fra utslettet, og de flasser ikke. Vi ser vanligvis tinea versicolor på ryggen, brystet, overarmene og magen.

Et utslett på penishodet trenger ikke bety noe som helst. I dag fikk jeg noe slags utslett på hele overkroppen, både ryggen og magen, armene og lårene etter jeg trente. Det klør ikke da, og de er små og store ovale flekker.


Det mer utbredte utslettet ved Pityriasis rosea, som oppstår etter den primære. Utslettet kan klø, men klør vanligvis ikke mye. Pityriasis rosea er et selvbegrensende utslett som opptrer hyppigst om våren og.


Unntaksvis kan tilstanden forekomme på armer og bein, og ikke på kroppen . Klarer du å styre unna stoffer du er allergisk mot, vil du ikke få utslett. Det flasser smått men regner med det er fordi jeg klør på det støtt og stadig.

Som regel er det ikke alvorlig, men det kan være et faresignal. Utslettet klør veldig mye, og det er fare for infeksjon eller bakterier når barnet klør seg. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på . En viktig del av behandlingen er å ikke klø seg når man har fått eksem. Ved å klø seg føles det bedre der og da, men eksemet blir verre når . Andre hudutslett kan komme av allergi overfor noe man har spist, bruk av medisiner eller hudkontakt med noe man ikke tåler. Utslettet klør kraftig og forsvinner som regel i løpet av et døgn.


Akutt elveblest kan inndeles i allergisk og ikke-allergisk (non-immunologisk) elveblest:. I vårt land er tørr hud som sprekker, flasser og klør en av de vanligste hudlidelsene. Atopisk eksem er et rødt, nuppete og kløende utslett, og det er flest barn som . Utslett som ikke lar seg avbleke ved trykk med en glassflate mot huden og samtidig påvirket allmenntilstan bør føre til umiddelbar legekontakt. Våknet opp i dag med utslett over hele kroppen.


For en allergi som fører til en ikke-kløende utslett, de to sistnevnte er de. Beskytt utslett med klær, ved å bruke hansker om natten og trimming . Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går. Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser. Mollusker kan både klø, være vonde og ømme.


Voksne får vanligvis tørre og skjellende utslett, som regel i hud som . Skabb er en hudinfeksjon som klør ekstremt. Derfor får du vanligvis ikke skabb når du for eksempel håndhilser på noen. Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få steder.


Pityriasis rosea er en vanlig hudtilstand som gir et raskt innsettende flekkvis utslett pÃ¥ overkroppen. Les mer om symptomer og behandling av pityriasis rosea .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg