onsdag 9. januar 2019

Røde prikker i ganen hos barn

Meget vanlig, men nokså ukjent sykdom som forekommer hos barn i alderen seks. Prikkene er intenst røde, og flyter etter hvert sammen. Tredagersfeberen forekommer kun hos barn i alderen seks måneder til tre år.

Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder. Han fikk noen prikker rundt munnen og oppo hånda. Har aldri sett det før, røde flekker og røde prikker, i ganen og videre bakover mot.


Vanlig, men kanskje litt mindre kjent sykdom blant barn.

Noen sykdommer opptrer nesten bare hos barn. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært. Utslettet i munnen finnes på kinnslimhinnen og tungen, men kan også spres til gane og.


På hender og føtter er det også rød hud med blemmedannelse. Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt. Det røde utslettet er utsatt for å bli infisert med sopp eller bakterier, noe . Plutselig har barnet prikker, feber eller magebesvær. Meslinger, kusma og røde hunder inngår i vaksinen som alle barn får ved måneders alder . Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i.

Du kan få trøske på tungen, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, på ganen eller i halsen. Hos spedbarn vil trøske vanligvis forsvinne av seg selv i løpet av noen uker. Røde hunder ytrer seg som en lett forkjølelse og et blekrødt utslett som begynner. Hos oss er det derfor liten risiko for smitte fordi de fleste barn er vaksinerte og . Noen av barnesykdommene kan ha farlige komplikasjoner - meslinger, røde hunder.


Men husk: det er ikke nok at barnet får MMR-vaksinen ved måneders alder,. MMR- vaksinen ble innført, men enkelte tilfeller sees hos voksne. Jeg var nylig hos legen og tok blodprøve for å teste meg for både herpes og kyssesyken.


Hos barn skyldes det ofte en virusinfeksjon, og hos voksne og eldre kan det sees i forbindelse med alvorlig sykdom. Hva skal du være ekstra oppmerksom på, og hva gjør du når barnet blir syk? Kjennetegnes ved hudutslett med væskefylte blemmer, omringet av små, rødlige prikker på. Denne infeksjonen er mest vanlig hos spedbarn og eldre voksne, men. Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender.


Halsen kan være rø eller det kan være hvite flekker bak i svelget. For barn kan det være enklere å ta stikkpiller eller legemidler i flytende form. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.


Tungen blir også intenst rød med små mindre røde områder. Hudforandringene består av veldig små prikker med rødme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg