tirsdag 26. juni 2018

Kalsium i kroppen

Kvinner og menn har gjennomsnittlig henholdsvis og kg kalsium i kroppen, og av dette befinner seg i tennene og i skjelettet. Kalsium er et grunnstoff som finnes i kroppen, totalt er det ca 1-kg kalsium i kroppen hos en gjennomsnittlig voksen person. Kalsium, metallisk grunnstoff, kjemisk symbol Ca, atomnummer 20.

Kroppen inneholder 1–kg kalsium, mesteparten i skjelettet i form av . Karbonater er løselige i syrer, og kalsium gir toverdige, positive ioner (Ca2+) i vandige løsninger. I kroppen forekommer kalsium og magnesium hovedsakelig i . Kalsium er bra for skjelettet, tenner, hår og negler.

Kalsium er også nødvendig for kroppens nerve- og muskelfunksjon. Kroppen trenger kalsium for at musklene . Kilder til kalsium i kosten; Anbefalt daglig inntak av kalsium; Hva skjer ved mangel på kalsium? Kalsium kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.


Kalsium utgjør cirka halvparten av mengden mineraler i kroppen. Eldre bør også sikre seg et optimalt inntak av kalsium for å bremse. Kroppen har mulighet for å regulere tilgjengeligheten av kalsium i blodet, selv om kostens . Det mange av oss imidlertid ikke er klar over er at kalsium også har en rekke andre svært viktige funksjoner i kroppen, i tillegg til å være . Derfor er det viktig å tilføre kroppen ”byggematerialer” gjennom hele livet.

Kalsium, sammen med vitamin D , er en av de viktigste byggesteinene for å bygge opp . Kroppen produserer ikke kalsium selv, og kostholdet er derfor viktig. Halvparten av kroppens mineraler er kalsium, med vekt på – kilo for en voksen. Skjelettet fungerer som kroppens kalsiumlager. Dette gjør at kalsiumnivået i blodet holder seg svært stabilt.


Fysiologi er læren om funksjoner i den levende kroppen og de fysiske og kjemiske prosessene som hører til dette) Kalk eller kalsium er et . Legen bør utrede deg ved hjelp av blodprøver på kalsium og fosfat samt nivået av det nevnte hormonet som heter PTH. Jeg er en kvinne på år som har for høyt nivå av kalsium i kroppen. Kalsium har atomnummer 2 symbolet Ca2+, og har mange viktige funksjoner i kroppen. Først og fremst som et strukturelement i bein og . Kalsium og vitamin D er viktige næringsstoffer for skjelettet. Skjelettet holder kroppen oppreist, beskytter indre organer og samarbeider med musklene for at vi . Mineralstoffene har forskjellige funksjoner i kroppen.


Kalsium, magnesium, fosfor og svovel er viktige komponenter i beinvevet og i andre støttevev. Fagstoff: Melk og meieriprodukter inneholder flere viktige næringsstoffer som kroppen trenger å få i seg. Både B vitaminer, jo sink, fosfor, proteiner og kalsium .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg