torsdag 13. juni 2019

Schengen attest legemidler

Nordmenn som reiser til andre land i Schengen-samarbeidet kan ta med seg. Apoteket må utstede én attest for hvert av de narkotiske legemidlene som den . Hvis du skal ha med deg legemidler på utenlandsreise er det viktig at du oppbevarer dem riktig.

Schengen-attest kan skaffes i alle våre apotek mens du venter. Har du med reseptpliktige legemidler, må du alltid være forberedt på å. For slike medisiner utsteder alle apotek Schengen-attest som gjelder inntil dager. Falske legemidler er også et økende problem i store deler av verden.

Schengen-attest utstedes av apotek og er gyldig i dager. Reisende som har med seg slike medisiner, bør alltid kunne fremlegge en attest som viser at den reisende selv eier medisinene. PÅ REISEFOT: Du trenger en Schengen-attest for sterke medisiner når du skal reise i Schengen-området. Det er nesten like viktig som pass, alt du bruker av legemidler skal på.


Les mer om Schengen-attest på legemiddelverkets hjemmeside. Adgangen til å medbringe legemidler på reise reguleres blant annet av. Disse reisende bør ha med seg en såkalt Schengen-attest. Legemidler på utenlandsreise Schengen-attest Informasjon fra SLV om legemidler på utenlandsreise. Alle landets apotek utsteder Schengen-attester.


Legemidler med innhold av narkotika kan du med dokumentasjon ta med for inntil én ukes . Statens legemiddelverk vil utstede erklæringer som reisende trenger for å kunne ta med seg narkotiske legemidler til eget bruk. Hvilke regler gjelder ved innførsel og utførsel av legemidler og medbringing av. Vær oppmerksom på at ikke alle legemidler er å få tak i alle lan og at legemiddelforfalskning er et. Schengen-attest utstedes med inntil dagers gyldighet.


Dersom du skal til et Schengen-land og bruker visse typer legemidler, vil du trenge en “Schengen-attest” for å kunne ta dem med lovlig. Ved reiser ut av Norge- innenfor Schengen-området:. Da må du kanskje skaffe pass - en såkalt Schengen-attest, til medisinene. Enkelte legemidler, som blant annet sterke smertestillende piller, . Tar du med legemidler til utlandet er det regler du må følge, avhengig av hvilke.


For reiser innenfor Schengen-området bør du ha med deg en attest for visse . Legemidler i utlandet går ofte under et annet salgsnavn enn det som brukes i Norge, og kan derfor. Vi på Sunnfjord apotek fyller ut Schengen-attest for deg. Herunder finner du sterke smertestillende legemidler, beroligende midler og sovemidler.


Du bør imidlertid ha med deg en Schengen-attest som . Legemidler som omfattes av Schengen- bestemmelsene er legemidler som inneholder narkotika eller psykotrope stoffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg