fredag 21. juni 2019

Hvorfor får man diabetes

Stadig flere mennesker får diagnosene diabetes type og 2. Man kjenner ikke årsaken til dette, men trolig er det en kombinasjon av arv og. Det er enda ikke helt klarlagt hvorfor fedme er en så viktig faktor i utviklingen av .

Diabetes type er den vanligste formen for diabetes, og de siste årene har. For å utvikle diabetes type må man være arvelig disponert, men . Diabetes type er mer arvelig enn type 1-diabetes. Diabetes type oppstår oftest hos voksne, men stadig flere yngre får. Blodets innhold av glukose stiger, hvis kroppen helt mangler hormonet insulin (type diabetes) eller hvis insulinbehovet er så stort at . Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type hvorav de viktigste årsakene ligger i livsstil og arv.


I dag vet vi imidlertid at like mange voksne får sykdommen. Dersom man har en mor, far, søster eller bror med type 1-diabetes, er ens egen. Et hovedspørsmål for mange diabetesforskere er hvorfor immunapparatet – som . Diabetes mellitus er en kronisk sykdom karakterisert ved et vedvarende forhøyet blodsukker, og forstyrrelser i omsetningen av karbohydrater, fett og proteiner i . Hormonet insulin, som produceres i bugspytkirtlen, har en helt afgørende rolle for sukker-stofskiftet hos mennesket . Hvorfor overvektige lettere får diabetes type 2. Ikke alle får symptomer på diabetes, og det første tegnet kan være en unormal blodprøve.

Dersom du får nyoppstått diabetes kan du få plager som gjør at du:. Man antar at cirka 30personer i Norge har diabetes type og halvparten av disse vet ikke om det selv. Det er 6000-70nordmenn som får diagnosen . De siste årene har man funnet ut mye om årsakene til type 2-diabetes.


Diabetes type er en livsvarig tilstand som kan føre til alvorlige helseproblemer. Hvorfor dette skjer, er ikke fullt ut kjent. Dersom diabetes type ikke blir oppdaget raskt og får utvikle seg, kan du få en tilstand som heter ketoacidose. Det betyr at det ligger i genene at de kan få diabetes.


Men helt bestemt hvorfor noen får type 1-diabetes, vet man ikke. Det er faktisk ingen i dag som har forklaring på hvorfor noen får diagnosen. Type 2-diabetes er kendetegnet både ved en mangel på insulin og en nedsat virkning af insulin.


Fagstoff: Diabetes oppstår når insulinproduksjonen ikke fungerer som den skal. De fleste lever godt med type 2-diabetes, men det krever litt disiplin. Hvorfor må mennesker med type 1-diabetes ha insulin rett inn i kroppen (injeksjoner)? Hvilke symptomer har en diabetiker som får føling? Det er også flere som får diabetes, både type og type 2. Hvorfor øker forekomsten av diabetes så dramatisk?


Flere av dere har etterspurt en mer utdypende artikkel, og den får du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg