onsdag 12. september 2018

Vitaminmangel b12

Symptomer på B-vitaminmangel kan variere fra person til person, i likhet. Det fører til at slimhinnene er ekstra følsomme for mangel på vitamin Bog folat. Sammen kan dette til slutt gi B12-vitaminmangel.

Pernisiøs anemi er en blodmangelsykdom som rammer mellom 10-prosent av de med atrofisk gastritt. B12-MANGEL: Det er svært viktig å oppdage og behandle de bakenforliggende årsakene til B12-mangel. Mangel på Bkan få alvorlige konsekvenser.


Men det finnes to svært ulike grunner til at denne typen vitaminmangel oppstår.

Denne vitaminmangelen behandles med B12-injeksjoner og tabletter i korte eller lange perioder. Noen kjenner en meget god effekt av dette, . Derfor kan Bmangel gi plager både fra blod- og nervesystemet. Sistnevnte kommer til uttrykk blant annet i form av nerveskade, svimmelhet, slapphet, . Vitamin Bfinnes i lever, oksekjøtt, svinekjøtt, fisk, torskerogn, egg, melk og ost.


B12-vitaminmangel er sjelden hos friske mennesker. Vitamin Ber ett av de vannløselige B-vitaminene og finnes i flere former under samlenavnet kobalaminer. Vitamin Ber nødvendig for at kroppen skal . Hvis barn får i seg for lite vitamin B1 kan det påvirke deres evne til å.

Vi vet ikke om vitaminmangelen er mer utbredt enn før; det er først nå . Bvitaminmangel, for eksempel hos vegetarer eller veganere, er normalt mange år om at udvikle sig. Dels fordi leveren opbygger et lager af B12-vitamin og . Ved blodmangel (anæmi) mener man mangel på røde blodlegemer. Til produktionen af røde blodlegemer skal der bruges blandt andet jern, vitamin Bog . Vitaminmangel innebærer at tilførselen er så lav at det oppstår spesifikke symptomer. Hei Eg er ei kvinne på år og har spørsmål om vitamin B12.


For to år siden følte eg meg slapp , tok blodprøver og fekk . Lider du av vitaminmangel, kan disse rare tegnene vise deg hva du mangler. B-vitaminer, spesielt riboflavin (B2), niacin (B3) og B12. Kroppen lager ikke B1 så vitaminet må tilføres. Kilder til vitamin Ber kjøtt og meieriprodukter, så det er derfor viktig for de som ikke spiser dyreprodukter å ta . Hun hadde også for lite Bog i tillegg til dette D-vitamin mangel. Så fikk hun beskjed om å ta jerntabletter, tran og et preparat som skulle rette . B-vitaminmangel er ofte satt i sammenheng med dårlig opptak på grunn av.


Kroppens vitamin B-lager holder bare en måne med unntak av vitamin Bsom . Mangel på vitamin Bkan føre til blodmangel (anemi) og kan maskere mangel på vitamin B12. Det er særlig viktig at gravide og de som planlegger graviditet får .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg