mandag 10. desember 2018

Smitte spysyke

Det er også forskjeller mellom de ulike typene virus i tiden det tar fra en blir smittet til sykdommen bryter ut (inkubasjonstiden). Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og omgangssyke? Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er . Hvor lenge før det bryter ut og hvor lenge etter at man er kvitt symtonene, er man smittebærenede? Hvor lang tid tar det fra man er smittet . Omgangssyke skyldes en virusinfeksjon i tarmen, og er svært smittsomt.


For å unngå smitte av omgangssyken er det viktig med god håndhygiene.

Og hvorfor er det nesten umulig å unngå smitte? Som de fleste antagelig vet, er det virus som står bak omgangssyke. Inkubasjonstiden er 12-timer, det vil si tiden fra smitte til utbrudd av sykdommen. Omgangssyken begynner svært raskt med oppkast, diaré og magesmerter. Jeg jobber i barnehage, så vi følger denne loven pga smitte.


Det sies at smitten etter omgangssyka sitter i 2 . Omgangssyke, hvor lenge skal det vare da? Hvor lenge er man smittefarlig etter omgangssyke? Har du noen gang hatt omgangssyke glemmer du ikke hvordan det er.

Men hvordan kan du unngå smitte når kanskje halve familien er nede for . Det er ingen som ønsker å få omgangssyken – hverken små eller store. Fra man har fått smitten og til man blir syk, tar det fra til . Noroviruset kan smitte fra person til person. Nærdråpe- og kontaktsmitte er trolig den vanligste smittemåten ved utbrudd i institusjoner og i . Slik forebygger du mot omgangssyke, influensa og andre smittsomme sykdommer. De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage. Ifølge lege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, kan det . Desto viktigere blir det å forsøke å unngå smitte.


På engelsk heter den winter vomiting disease, men viruset går sin gang, også om våren og . Norovirus tilhører familien caliciviridae, og kan inndeles i fem genogrupper, hvorav genogrupper kan smitte mennesker (GI, GII og GIV). Ellers risikerer man at barnet bærer smitte med seg inn i barnehagen, og smitter. Fra du blir smittet til du selv blir syk, tar det vanligvis mellom og timer. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Kan man likevel bli smittet til tross for at man tar dette hver dag?


Sykdommen forårsaker omtrent av alle epidemiske gastroenteritter (mage-tarmkatarr, magesmerter og oppkasting) i . Smitte skyldes som oftest slurv med håndvask etter toalettbesøk, men dråpesmitte via hoste og spytt forekommer også. I tillegg kan man smittes via forurensede . Riktignok finnes det annen type smitte som gir oppkast umiddelbart etter man.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg