tirsdag 4. desember 2018

Såre brystknopper amming salve

Og når det først oppstår synlige sår er det svært smertefullt å amme. Disse smertene kommer typisk mellom ammingene. For svært mange ammende er det vanlig å få såre brystknopper de første dagene etter.

Man kan tørke det forsiktig av med en våt, helt ren klut før amming eller . De første dagene etter fødselen, opplever de fleste å få såre brystvorter. Har du en sår brystvorte, kan det være lurt å amme fra det andre brystet først, slik at . Den første uken eller to etter fødselen er det ikke uvanlig at brystknoppene (brystvortene) er ubehagelig ømme og såre ved amming.

Men den dårlige starten har gitt meg åpne sår på brystvortene, noe som gjør ammingen til stress i stedet for kos. Albueskjell eller salve og innlegg mot såre brystvorter? A181BufretLignendeSvært mange opplever såre brystvorter ved amming, spesielt de første dagene.


Retningslinjer for forebygging og behandling av såre brystknopper fokuserer i dag først og fremst på. Den får næring av deg hver gang du ammer, så det er ikke bortkastet! Det kan være ok å ha med en tube med salve mot såre brystvorter på sykehuset når du . Jeg lufttørker de ofte, og smører på salve. Blødende brystvorter og sinnsyke smerter ved amming.


Jeg har ammet nå i uker og sliter veldig med såre og vonde brystvorter. Jeg føler med deg, hadde selv vanvittig såre brystvorter men det gikk. Det finnes en rekke ulike salver og kremer for såre brystvorter på markedet – på . Hvordan skal brystknoppen se ut når man er ferdig med ammingen? Jeg lufttørker hver gang med morsmelk på og jeg smører med sånn salve.


Jenta mi er dager i dag, og jeg ble skikkelig sår allerede på sykehuset. Hun har begynt å få tenner, og derfor har jeg fått såre brystvorter. Ble så usikker om jeg har ammet på den puppen jeg smørte salve på eller . Krem til såre brystvorter Termin i mars og april. Ellers er det å lufttørke etter hver amming og smøre litt melk utover brystvorten.


Purelan, Lashinoh og Ungmentum er tre salver mot såre brystvorter. Ved åpne sår, kan man smøre såret med Lanolin-salve etter ammingen. Om brystknoppene ikke gror, kan små mengde antibakteriell salve også benyttes.


Neida, jeg har ikke fått gigantiske brystvorter. Dersom brystvorten tørker helt etter amming og i tillegg er litt sår så er det lett at sårene blir. For noen holder det med brystvortesalve men for meg har desse skjellene vært alfa . Er det bare meg eller er det vanlig å ha såre brystvorter i. Litt skeptisk til å bruke salve direkte på det åpne såret, men hva slags.


Unngå salver som må tørkes av før du ammer, ettersom dette vil irritere huden enda mer. Brystskjold kan også hjelpe med å beskytte såre brystvorter mellom . Amming er ikke for pingler, og ihvertfall ikke for nybegynnere. Hvis det trengs salve anbefaler jeg Purelan. Hun anbefalte Inotyol salve, den man smører stumpen til babyen med.


Skulle ta den på det såre området etter amming og fjerne før neste amming. Kan anvendes, men ikke på brystvorter i ammeperioden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg