onsdag 20. februar 2019

Forkjølelse smitte

C-vitaminer, nyser, hoster, OFFENTLIGE STEDER: Smitte sprer seg for eksempel når vi trykker på . Forkjølelse skyldes en infeksjon med ett av mer enn 2forkjølelsesvirus. Virusene angriper slimhinnene i nese og luftveier.

Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og. Og blir du smittet med forkjølelsesvirus og blir syk, så er det fordi en influensavaksine ikke beskytter mot forkjølelse. Det er like umulig å få influensa av en . Det er ikke alltid så lett å vite når man skal være hjemme med forkjølelsen.

Smitten kan for eksempel overføres ved at en forkjølet person hoster eller nyser i . For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Smitten skjer fra person til person, dels via . En person smitter fra dagen før, sykdommen bryter ut til 1-dager etter utbrudd. Smitten skjer med luftbårne dråper i forbindelse . Forkjølelse skyldes en virusinfeksjon i de øvre luftveiene.


For influensa kan derimot smitte via luft være betydelig, men det har ikke vært . Hvorfor blir vi oftere forkjølet når det er kaldt ute, og vil det en gang komme en kur mot dette?

Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres. Omtrent halvparten av de som blir smittet, får ømme muskler ved forkjølelse. Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn. Forkjølelse er virusinfeksjoner som sprer seg gjennom de øvre luftveiene . FORKJØLET PÅ JOBBEN: De fleste kan gå på jobb med en vanlig forkjølelse, men bør ta litt ekstra hensyn for ikke å smitte kolleger. Det vil si gjennom spyttpartikler som blir sendt ut i luften ved hoste og nysing fra en forkjølet person de . Har vi uflaks og blir forkjølet, kan vi derfor ha smittet mange andre, lenge før vi selv kjenner at vi er syke.


Dette gjelder særlig for mennesker som er mye i kontakt . Forkjølelse smitter ikke via blod - for disse bakteriene er ikke i blodsystemet vårt. Heller ikke andre kroppsvæsker du kunne tenke deg. Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals. Symptomene kommer gjerne et døgn etter at man er blitt smittet, og sykdommen varer vanligvis fra to-tre til åtte-ti . Har hatt tilfeller av influensa i familien, kan jeg være smittet av det, eller er det bare ei forkjølelse? Forkjølelse er en mild virusinfeksjon i nesen og halsen.


I henhold til denne teorien vil det å holde avstand til andre personer redusere risikoen for smitte. Forkjølelse smitter ved dråpesmitte, dvs. Forkjølelse og influensa skyldes virus; 2. Forkjølelse og influensa er ikke det samme; 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg