torsdag 28. februar 2019

Hvor lenge amme

Det er en omveltning å få barn, uansett om du ammer det eller ikke. Noe amming er bedre enn ingen, og å amme lenge gir størst fordel. Dette skjer i løpet av ammemåltidet – uansett hvor lenge det er siden du ammet sist.


Det er ikke slik at melken i brystene blir fetere jo lenger tid som går mellom . Dette spørsmålet stiller mange gravide og nybakte mødre seg, og alle er ikke 1prosent enige om svaret. Lurer på hvor lenge dere ammet og hvorfor dere valgte å slutte? Tenker på dere som har fullammet frem til 4-6måneders alder. Mest-spurte-sporsmal-om-ammingBufretHvor ofte og hvor lenge skal jeg amme?


Barnet mitt er i løpet av de siste dagene blitt urolig . Før melken kommer (dag 2-4) kan barn normalt die inntil en time om gangen. Barnet bør selv bestemme hvor lenge de dier. Dette er en overveining som hver familie – og da først og . Men hvor lang skal den være, og hvor ofte har babyen behov for å spise?


Det er en god idé å lytte til babyen fremfor å . Vi blir jo anbefalt å fullamme til mn men hvor mange er det egentlig som gjør det? De som ble ammet til fire måneders alder, var imidlertid ikke forskjellig fra.

Dersom det er riktig at karene blir stivere hos personer som er ammet lenge, kan . Nå forteller flere norske kvinner hvorfor de ammer barna sine lenge. Hvor lenge har du egentlig tenkt å holde på med det der? Amming er sunt, men hvor lenge skal babyen fullammes, uten at fast føde introduseres? Ikke mer enn fire måneder, mener Haukeland-forskere.


Grunnen til at jeg spør er at jeg vet om en toåring som fortsatt får pupp. Er det litt spesielt, eller er det mange som ammer så lenge? Mens Rønnaug og Torunn ikke har fått så mange reaksjoner på ammingen, har både Vibeke og Hanne fått spørsmål om hvor lenge de egentlig . Vi spurte dere på Facebook: Hvor lenge hadde du nok morsmelk til babyen din, når begynte dere med tillegg eller fast føde? Det første skrittet på veien mot vellykket amming, er å ta beslutningen om at du vil amme før barnet fødes.


Like etter fødselen har barnet ofte en våken periode hvor det er ivrig etter å finne. Barnet skal ha lov til å drikke så lenge det vil. Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor lenge noen skal amme. Morsmelk er jo sundt, så det er bare bra og amme så lenge som mulig.


Forsker kritisk til ammeråd: – Fullamming i måneder bør revurderes. Hvor lenge vil du anbefale nybakte mødre å amme? På samme nivå synes jeg den stadig tilbakevendende diskusjonen om hvor lenge det er greit å amme barna er.


Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler amming til barn er to år. Det fins ingen øvre grense for hvor lenge barn kan ammes som supplement til annen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg