torsdag 14. februar 2019

Allergi utslett kløe

De fleste kløende utslett er ufarlige; Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. Under er listet de vanligste årsakene til utslett og kløe i huden. Kontakteksem kan være irritativt eller allergisk.

Fotsopp: Gir utslett og kløe under føttene. SANNSYNLIG ÅRSAK: Kløe kan ha mange årsaker. ALLERGI: Vanligvis skyldes utslett at en har vært utsatt for et stoff en er.


Elveblest: Røde, kløende vabler som skyldes en allergisk reaksjon.

Intenst kløende utslett dreier seg vanligvis om eksem. Vanlige symptomer er utslett, kløe og brennende smerter. Så mange som 10- av befolkningen vil få helvetesild i løpet av livet, og hyppigheten øker med . Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det skyldes en infeksjon, en sykdom, allergisk reaksjon eller noe annet. Andre hudutslett kan komme av allergi overfor noe man har spist, bruk av medisiner eller.


Kløe er en ubehagelig følelse som utløser en refleks til å klø. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber. Utslettet kan skyldes allergi (overfor matvarer, antibiotika og annet), . Reaksjoner som eksem og at huden klør kan bli utløst av så vel kald luft som kaldt vann, og i visse .

Skabb gir kløe fordi kroppen reagerer med en allergisk reaksjon på midden. Det kan imidlertid ta flere uker før kløen oppstår. Det er særlig mennesker med allergi, astma eller atopisk eksem som får. Hudlidelsen arter seg som forbigående, røde og kløende hevelser i de dypere lag av huden.


Tidligere trodde man at utslettet kom fordi man var pustet på av alvene. Disse utslett som klør er rødt og hovent og crusty sår forårsake. Legemiddelutslett, uønskede reaksjoner i huden fremkalt av legemidler. De allergiske reaksjonene kan være av forskjellige typer (se allergi). De vanligste formene er kløe, eksantematøse reaksjoner, urticaria (elveblest), . Et vanlig eksempel på dette eksemet er utslett etter nikkelallergi.


Ved å klø seg føles det bedre der og da, men eksemet blir verre når huden . Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Dette er den vanligste, allergiske hudreaksjonen blant barn. Blant de vanligste er atopisk eksem (tørt og kløende utslett, eventuelt væskedannelse) og . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen.


Personer som har hatt eksem, pollenallergi eller andre allergier som barn er mer. Symptomene kan være alt fra et lett, kløende utslett til sterk kløe, hevelse og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg