torsdag 14. februar 2019

Langvarig diare

Ved kronisk diaré har symptomene vart i mer enn to uker. Langvarig diaré kan ha en rekke årsaker, og det er viktig at tilstanden blir undersøkt . Videre kan forstyrrelse i stoffskiftet, spesielt høyt stoffskifte eller hyperthyreose som det kalles, gi langvarig diare. Hadde salmonellainfeksjon i 19og kraftig matforgiftning i 1995. Langvarig og tilbakevendende diaré, mageknip og problemer med å fordøye fet mat kan være tegn på et problem med bukspyttkjertelen.


Nå har jeg hatt diare' i langt over en uke, og er skikkelig lei. Først varte det i dager, så stoppet det opp i 2 .

Når man er i utlandet kan en fremmed bakteriekultur også gi diaré. Langvarig diaré og løs mage (2-uker) kan også skyldes allergi, kronisk betennelsessykdom . Diaré kan oppstå plutselig, og er da ofte av kort varighet. Akutt diaré varer vanligvis et par dager og går over av seg selv.


Når diareen vedvarer i mer enn et par uker, snakker vi om langvarig diaré, eller kronisk diaré. Tirsdagen prøvde jeg imodium som funket veldig godt, men måtte bryte etter en ulykke som jeg fikk smertestillende for(diarè bivirkning). Diaré, uvanlig hyppige eller tynne avføringer. Oppstår når bare flytende tarminnhold kan passere i en tarm fylt med hard feces.


Diaré og oppkast etter inntak av enkelte næringsmidler, uten at det foreligger matvareallergi eller malabsorpsjon.

Sultdiaré ved langvarige kostrestriksjoner. Diaré går som oftest over av seg selv etter noen dager. Ved langvarig diaré (2-uker) bør barnet også legeundersøkes, likeledes hvis det er tale om blodig og slimete avføring. Tritrichomonas foetus er en relativt nyoppdaget encellet parasitt som forårsaker langvarig diaré hos katt. Følgende plager: Diaré i flere måneder, vekttap, nattesvette, sover kun etpar timer pr natt, våkner ved 03.


Hallgeir kommer på grunn av diaré, som han har hatt i mer enn to uker etter en ferie i Tyrkia. Han pleier vanligvis å ha normal avføring en gang . Hun har gått litt ned i vekt sammenlignet med for uke siden, men virker . Langvarig diaré hos småbarn skyldes ofte andre ting enn infeksjon med bakterier eller virus. Langvarig (kronisk) diaré bør undersøkes av lege, da det kan . Kriteriet for at en tilstand skal kunne kalles diaré er mer enn tre daglige tømninger av løs til vandig avføring. Langvarig diaré kan gi kvalme og nedsatt appetitt.


Helse: Hei har hatt et problem et par år, dvs jeg har nesten bare hatt diare de siste årene. Infeksjoner forårsaket av bakterier og virus er sagt å være de viktigste årsaker. Har en bengalgutt som har slitt med magen kjempelenge nå. Hei Thea Elisabeth (mnd) har hatt diarè i snart uker. Spiser og drikker godt og er ikke slapp eller noe.


Har man diaré følger ofte symptomer som kvalme, oppkast, redusert matlyst og. Dersom diaréen er langvarig, eller opptrer hyppig, bør du ta en tur til legen for å . Kaninene mine har slitt med langvarig diare i nesten to måneder nå. Langvarig diaré gir væsketap og uttørring av kroppen.


Det viktigste når man har diaré er å få i seg nok væske til å erstatte væsketapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg