fredag 5. april 2019

Blir man kvitt malaria

Svært mange mennesker tror at det ikke går an å bli kvitt malaria, men i våre dager har vi medisiner som kan utrydde alle parasittene i kroppen. Det er mange som tror at man ikke kan bli kvitt malaria, det må være en av de mest seiglivede misforståelser i medisinen. De andre typene kan være vanskelige å bli kvitt. Det finnes ingen vaksine mot malaria, men malariatabletter som brukes før, under og etter . Når man blir smittet med malaria, modnes parasitten noen dager i leveren før de.


Mange kan ha hørt at malaria er en sykdom man ikke blir kvitt dersom man . Da har man tid til å ta Dukoral om man skulle ønske det, gulfebervaksinen er gyldig etter ti dager, og eventuell ømhet i skulderen.

Ved å tukle med den malaria-bærende myggens DNA, skal forskere utrydde hunnmyggen som tar livet av millioner av mennesker. Mange tror at hvis man først har fått malaria blir man ikke kvitt sykdommen. Man skjønte tidlig at sykdommen kunne henge sammen med at man oppholdt seg ved. Blir vi ikke kvitt myggen, blir vi heller ikke kvitt malariaparasittene. Dersom barn eller gravide skal reise til malariaområder, bør man ta ekstra gode.


Inkubasjonstiden (tiden fra man blir smittet til man blir syk) er vanligvis mellom . Hvor lang tid tar det før jeg blir bedre? I 20satte FN i gang en storsatsing for å bli kvitt Malaria. Siden da er antallet malariatilfeller halvert.

Mennesker er smittereservoar for parasitten, og en malariamygg kan bli infisert ved å suge blod. Først mot slutten av 1800-tallet ble Lolland kvitt denne plagen. Noen form for malaria er infisert, og skaper problemer for vår art i hele vår historie, i all sannsynlighet.


Malaria er også endemisk i noen områder nær Middelhavet og i Mellom-Amerika. Riskoen for å bli smittet varierer også med årstid. Malaria er en akutt infeksjonssykdom som er forårsaket av flere arter av protozoer i slekten plasmoider. For malaria preget av gjentatte episoder av alvorlig feber, . Malaria dreper årlig én million mennesker. I dag er myggnett og gass det mest effektive middelet mot malaria og andre myggborne sjukdommar.


Her dampar dei for å bli kvitt myggen som . Denne ubehagelige fenomenet som malaria på leppene, en gang i livet ditt, men det erhver. Det ser et slikt bilde er ikke attraktive, og, i tillegg, bringer malaria . Når du først har fått malaria, blir du aldri kvitt det, men det fins forholdsregler man kan – Skal Louis bli med oss?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg