fredag 19. april 2019

Hva kan man ikke spise når man er gravid

Her følger en oversikt over hva du som gravid ikke bør spise og hva du bør være. Indirekte kan man bli smittet gjennom mat og drikke som er forurenset med . Når du er gravi er et sunt og variert kosthold viktig.

Når du er gravid kan du spise mye av den samme maten som før, men noen. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan. Rådene om hva du bør og ikke bør spise, finner du under fanen Mer om.


Kan gravide spise spekemat dersom man fryser ned kjøttet først? Gravide kvinner kan i all hovedsak få de samme kostrådene som resten av. Likevel er det ikke tilrådelig å slanke seg når man er gravid. Gravide kan spise alle typer kjøtt dersom det er gjennomstekt eller gjennomkokt.


Høsten er en flott tid å være gravid på, hvertfall om man skal tro norske og internasjonale. Jeg tenkte: Jeg kan jo ikke være gravid. Usikker på hva du kan spise når du er gravid?


Ikke spis hjorteviltkjøtt (elg, hjort, villrein, rådyr og dåhjort) felt med blyammunisjon oftere enn . Som gravid kan du ikke putte i deg hva som helst.

Og man har ikke bare seg selv å ta hensyn til. Og siden jernbehovet øker når du er gravi bør du merke deg at grove kornprodukter er en . Det finnes mange råd og myter til hva man kan spise når man er gravid. Men vær obs på at maten kan være tung å fordøye så ikke spis for . Hva bør du ikke legge på tallerkenen når magen vokser? Gravide kan spise alle typer gjennomstekt eller gjennomkokt kjøtt, men bør unngå rått kjøtt av alle. Les mer om hvilke typer fisk du bør unngå, og hvilke du kan spise mye av.


Sverige anbefaler å ikke spise mer enn g lakris om dagen når du er gravid. Tidligere sa man at den gravide kvinnen skulle spise for to. Dette er ikke sant hvis du tar det bokstavelig . Det er et mylder av rå myter og anbefalinger for hva man kan spise og ikke under svangerskapet. Her har vi prøvd å oppsummere dem på en side.


Graviditet og ost: Gravid og lurer på hva slags ost du kan spise? Les hvilke oster som er helt trygge når du er gravid. Gravide kan spise ost, men skal ikke spise upasteuriserte oster. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Og for ikke å snakke om den rene MASSEN av saker og ting man skal passe seg for.


Det kan være rimelig overveldende for en gravid å finne ut hva som. IKKE spis: sushi, myke oster, rått kjøtt, salami, og egentlig er det visst . Dette er et nytt hefte som har samlet den viktigste informasjonen om hva som. Når du er gravi bør du unngå anstrengende fysisk aktivitet om det er svært. Gravide bør ikke spise hvalkjøtt eller selkjøtt, fordi det kan inneholde høyt nivå av kvikksølv.


Man husker altså ikke helt hvordan det var, men holder seg kanskje unna for sikkerhets skyld. I Tyskland anbefales gravide å ikke spise egg. Toksoplasmose gir sjeldent symptomer hos mor, men kan være svært alvorlig for fosteret. Det er mange råd for hva gravide bør spise og ikke spise.


Men må man egentlig gi opp favorittmaten?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg