tirsdag 9. april 2019

Tett nese nyfødt

Jenta mi på snart uker er så tett i nesa. Før vi dro fra sykehuset sa de at det var helt vanlig for nyfødte siden kanalene inni nesa er så . Nyfødt, tett i nesen og slimete i halsen?

Vår lille prins på knapt uker har begynt å bli tett i nesen og slimete i halsen. Jeg vet ikke om jeg tør sove i natt, hører at han sliter med slimet . Babyer, både nyfødte og ellers kan være tette i nesen selv om det ikke alltid er en. Hvis barnet har problemer med å puste på grunn av tett nese, kan du justere ammestillingen ved å holde barnet så oppreist som mulig, og korte ned på .

Selv om barnet er tett i nesen, er det slett ikke sikkert at det er forkjølet. Det nyfødte barnet kan gjerne være ute, med mindre det er veldig kaldt og fuktig. Ved tett nese nedsettes oppvarming, filtrering og fukting av luften. Tett nese kan også forstyrre nattesøvnen.


Les også brosjyren: Gode råd NÅR BARNET DITT HAR TETT NESE. Bihulebetennelse: Bihulene hos nyfødte barn er lite utviklet. Dersom det er nok er det fint, men hvis det fortsatt er tett i nesen kan en bruke nesedråper etterpå etter bruksanvisningen på pakken.


Nyfødte sover store deler av døgnet, men trenger likevel massevis av nærhet og omsorg. Mange spedbarn kan høres ut som de har tett nese og snøfter litt, .

I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese. Det kan være utfordrende med tett nese hos barn, da det blant annet kan påvirke . Kolikk, feber, tett nese og nye tenner kan være ubehagelig for spedbarnet. Dersom barnet skriker mer enn tre timer av gangen minst tre ganger i uken, . Har dryppet morsmelk i nesen hans med jevne mellomrom, og da klarner det, men det tar ikke lange tida før nesen er nesten tett igjen. Tips om hvordan å ta vare på nyfødte neser. Pustevansker hos nyfødte kan innebære at barnet ikke puster (apné), er blåfarget (cyanotisk), grynter, hveser når det puster inn, nesevingene vibrerer, dårlig . Jeg har også (etter råd fra apotek) forsøkt å skylle nesen med 1ml.


Hun blir spesielt tett om natten, jeg har hevet hodeenden på sengen ca. Jeg fikk mitt første barn, en datter, for fire uker siden på mandag. Omtrent fem-seks dager etter fødselen begynte jeg å reagere litt på pusten . Siden du har en helt nyfødt, så skal du kontake barselavdelingen på.


Etter en uke med rennende nese (ingen feber) ble han utrolig tett i . God utskifting av luften omkring barnets munn og nese når det sover,. Likevel skal du være litt mer forsiktig med nyfødte og spedbarn. Når kampen står i nese og hals, gir dette en hevelse som gir seg utslag i tett nese og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg