tirsdag 7. mai 2019

Hvor mange tenner har vi

Voksne mennesker har normalt tenner, foruten visdomstennene. Det er ikke unormalt å mangle - tenner. Pattedyr har derimot et fast antall tenner, og bytter tenner bare en gang i livet (melketennene).

Mange grupper kjennes bare fra funn av nettopp tenner. Tennene nummereres dernest fra en til åtte, hvor man teller fra fortannen nær midten og ut mot siden. Seksårsjekselen, for eksempel, er tann nummer 6. Kropp og helse - Kvinneguiden Forumforum.

Alkoholprosenten i blodet er for små kropper på - kilo er mye i . BufretLignendeDu har en nettleser som vi ikke støtter. Barn får normalt melketenner, i overkjeven og i underkjeven. Rundt 1-årsalder vil mange barn ha fått de åtte fortennene.


Når barnet er 12-år, er vanligvis alle melketenner felt, og varige tenner har brutt fram. Mennesket har et melketannsett på tenner; i hver kjevehalvdel er det to. Melketennene dannes som nevnt allerede fra 6. Mange foreldre knytter feber og slapphet hos barnet til frembrudd av tenner. I midten Angle klasse II hvor hele tannbuen i underkjeven ligger for langt tilbake .

De permanente tennene har vært underveis siden vi ble født og har ligget i. Mange har traumatiske minner fra visdomstenner som må trekkes. Forskere har sett på hvor lang tid med hver av dem som faktisk kan være bra for ungdom. Hvor mange tenner har dere i underkjeven? Nei, vi har normalt tenner, visdomstennene medregnet.


Den mest kjente arten, flodhest, Hippopotamus amphibius, lever i større elver og sjøer i store deler av Afrika. Tennene har sin ferdige størrelse når de kommer ut, og kommer ikke til å vokse noe mer. Hun spurte om hun skulle miste alle tennene hun har i munnen nå, men da ble jeg så i tvil. Visdomstennene kan bryte fram fra 17-18-årsalder, men hos mange kommer de. Med mindre du da har trukket andre tenner for å få plass til visdomstennene.


Et naturlig spørsmål da er jo om evolusjonen sørger for at disse tennene, som vi strengt tatt ikke trenger, forsvinner. Når sauen er utvokst og har fullt tannsett, har den tenner, det samme som mennesker har. Sauen har mange jeksler, stk både oppe og . Deretter kommer hjørnetennene som ikke alle hester har. Vi trenger større og flere tenner som passer til en voksen kjeve, derfor må melketennene.


Vet du forresten hvor mange ganger hvithaien skifter ut sin lange rekke med sylskarpe tenner? En voksen hund har til sammen tenner fordelt på forskjellige tanntyper:. I underkjeven er det fortenner, hjørnetenner, premolarer og molarer, altså . Hos mennesket er det like mange tenner i overkjeven som i underkjeven.


I underkjeve er det ingen fortenner men kinntenner hvor den . Melk har nøytral pH og gir ikke syreskader på tennene. Syreskader skyldes ofte at vi drikker for mye juice, kaffe og brus, og kan enkelt. Mange ungdommer har syreskader på tennene.


Vanligvis kommer de permanente tennene fram når barnet er mellom og år. En permanent tann kan vokse ut noen dager etter at melketannen har løsnet, men det kan også ta flere. Mange mangler nemlig tannanlegg for èn eller flere visdomstenner.


Hvor mye støtte som gis avhenger av hvor stor bittfeilen er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg