onsdag 29. mai 2019

Oppkast blod

Ved blødning i øvre del av magetarmkanalen vil dette kunne vise seg som oppkast av blod (hematemese) eller som svart, tjæreliknende avføring (melena) . Hematemese, eller blodig oppkast, er et tegn på blødning i den øvre delen av magetarmkanalen. Mitt spørsmål dreier seg om blodig oppkast.

Kastet opp det jeg hadde i magen, men etterhvert ble fargen blodig nærmest svart. Blodig oppkast (hematemese), også kalt blodbrekning, er oppstøt av mageinnhold blandet med blo eller oppstøt av kun blod. Blødninger i fordøyelseskanalen er signaler som alltid må tas alvorlig. Stol aldri på at det er noe ufarlig, selv om grunnen .

SVAR: Hei Når det kommer blod i oppkastet skyldes det at det er et kar som blør i. Det finnes mange ulike årsaker til blodig oppkast. Mye kan behandles, men første prioritering er å se til at blødningen stanses før behandlingen kan fortsette og . Hvordan ser man om man har blod i oppkastet? Jeg mistenker magesår hos meg selv, har alle symptomene, og kastet nettopp opp. En spy at spor av blod på den (den medisinske tilstanden kalles blodig oppkast), kan endre farge til rø brun eller svart.


Endte opp med oppkast etter en bytur i går, og hadde litt friskt rødt blod i spyttet etterpå. I dag har jeg fortsatt vondt i halsen og spytter fortsatt litt . Omfatter hematemese (blodig oppkast), hematochezi (frisk blødning per anum) og melena (sort, tjærefarget avføring) og tegn til okkult blod i .

Hvis du får brekninger og oppkast samtidig med diare, må du tenke på. Blod i avføringen gir en tjærelignende farge og konsistens, og kan . Tenkte bare jeg skulle spørre om noen hadde opplevd det samme, eller vet om det er farlig. For en kort tid siden kastet jeg opp blod i forbindelse med at jeg drakk vin. Hadde noe smerter i magen de første dagene . Det er ganske vanlig at en har en liten blodstripe eller små spor av blod i oppkastet, spesielt dersom en kaster opp gjentatte ganger og kraftig. Skravlesiden: Jeg har nå kastet opp tre ganger i dag, og de to siste gangene har det kommet en liten . Dersom hunden får sistnevnte, oppkast og diare så starter dette oftest med.


Hematemesis, eller oppkast av blo kan være et resultat av en rekke årsaker. Det kan være en forstyrrelse i slimhinnen i røret som . Det skjer fordi kraftige brekninger kan gi små rifter i slimhinnen i spiserøret, noe som kan gi mindre blødninger og dermed blod i oppkastet. Ved mye oppkast og diare får slimhinnene kjørt seg skikkelig, og de kan da øke . En svulst i magesekken vil noen ganger blø. Blodprosenten vil da som regel falle, noe som kan føre . Jeg har katter huskatter og skogskatter, den ene skogskatten er mnd og har kasta opp nesten hver dag i en mnd tid. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré.


Ved blodig oppkast eller blod i avføringen; Ved sterke magesmerter; Ved høy feber. En hund kaster lettere opp enn et menneske, de tåler oppkast 3-ganger i løpet av en dag eller to. Dersom oppkast inneholder blod skal du kontakte dyrlegen.


Så er det vanskelig med lyse dresser som har . Oppkastet vil dermed kun bestå av ufordøyd mat og spytt. Dersom hunden har blod i oppkast eller avføring vil den ofte få antibiotika (Flagyl). Svar på denne tråden, Canis diskusjonsforum - Helse sykdom .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg