fredag 16. august 2019

Utslett rundt øynene barn

Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg. Milaria crystallina er små blemmer med rød hud rundt. Utslett i ansiktet hos barn dreier seg ofte om infeksjonssykdommer.

Jeg har gjennom flere år vært plaget med eksem rundt øynene. Eksemen har forverret seg i de siste, og har spredt seg til andre deler av . Det er alltid lurt å få en sikker diagnose, så oppsøk gjerne en lege hvis du får utslett. En annen årsak til utslett rundt øynene er periorificial .

Brennkopper: Infeksjon hos barn som gir gule kruster i huden. Gir et kviseliknende utslett på hake, rundt munn, rundt nese og øyne. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen.


Utslettet klør kraftig, og fordi barna klør seg, blir huden i disse områdene tykkere. Til disse hører mørke øyeomgivelser, dobbeltfure under øynene, lett for å få . Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Sykdommen begynner med rennende nese og øyne, hoste, feber (opp mot 40º C) . Utslettet har hovedsaklig vært i tinningene, og kun om vinteren.


Vi har brukt fuktighetskren og Mildison som har holdt det i sjakk.

Men nå for en drøy måned siden fikk han eksem rundt øynene. Det kan iblandt bli eksem på øyelokk og rundt øynene på grunn av følsom hud eller på grunn av sterke påvirkninger av huden. Jeg har hyppig (flere ganger i uken) et rødt utslett rundt øynene. Som barn hadde jeg vannkopper og ingen andre kjente barnesykdommer.


Typisk for atopisk eksem er kløe og utslett samt tørr og sensitiv hud. Tilstanden er hyppigst hos kvinner, sjelden hos menn, og sees bare unntaksvis hos barn. Utslettet består av små røde nupper og rød hu mest uttalt rundt. Utslettet kan også opptre rundt øynene og i uttalte tilfeller i større . Den kroniske formen karakteriseres av et kløende utslett.


Barn lærer å se seg selv gjennom andres øyne. Sørg for god utlufting og sirkulasjon døgnet rundt. Utslettet vil som regel ikke spre seg til området rundt munn og øyne.


Utslett hos barn bør føre til umiddelbart legebesøk dersom:. Mørke ringer under øynene påvirke menn, kvinner og barn. Som vi alder, huden rundt øynene blir tynnere og mindre elastisk.


Et utslett under øyet kan være irriterende og vanskelig å dekke opp. HELT rød på brystet, ser ut som om hun er skikkelig solbrent året rundt! Kanskje barn holder om jeg fortsatt skal se ut som et menneske? Jeg har fått tørre, røde øyne som klør og som gjør utslettet enda verre. Nå har jeg fått øyebetennelse igjen på det ene øyet, og utslettet rundt øyet er.


Har fått beskjed via fastlege om at det kan være vanskelig å få riktig svar på så små barn. Atopisk eksem kan oppstå både hos barn og voksen. Trodde det var utslett, inntill legen sa at det faktisk var et eksem.


Merker at eksem rundt munn og tørrhet rundt øynene minsker en hel masse da. Eksemet har karakteristiske trekk som tørr, kløende hud med utslett fortrinnsvis i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg