tirsdag 19. mars 2019

Bredspektret antibiotika

Noen antibiotika virker bare på et begrenset utvalg av bakterier, for eksempel særlig på de grampositive, . Bredspektrede antiobiotika, antibiotika som virker på mange forskjellige bakterietyper. De kan virke mot forskjellige infeksjoner, men er ofte . Bredspektrede penicilliner er en fellesbetegnelse på penicilliner med økt effekt på gramnegative mikrober. Aminopenicilliner er fellesbetegnelse på ampicillin og . Ved å kombinere antibiotika kan en oppnå synergieffekt, mer bredspektret dekning eller i noen tilfeller hindre . Personer som har fått visse typer bredspektret antibiotika har en økt risiko for å bli smittet med antibiotikaresistente bakterier, ifølge videnskab. Noen antibiotika kalles bredspektrede og virker på mange forskjellige typer bakterier. Såkalte smalspektrede antibiotika virker på kun noen få . En vanlig type bredspektret antibiotika er bredspektrede penicilliner, de første penicillinene var smalspektrede penicilliner men enkelte antibiotika-typer er . Informasjonsarbeide rettet mot befolkningen om antibiotika.


Bredspektret antibiotika: virker på mange typer bakterier. Antibiotika er legemidler som dreper eller stopper veksten av bakterier. Bredspektret antibiotika har effekt mot relativt mange bakterietyper.


De viktigste bivirkninger ved bruk er mavebesvær, som er vanlig med mange antibiotika. På grunn av sin generelle trygghet, gode virkning og bredspektrede . Liste over antibiotika bred retning er veldig stort og mangfoldig. Disse stoffene er aktive mot et stort antall Gram-positive og Gram-negative . Moderne medisin avhenger av effektive antibiotika for å forebygge og behandle infeksjonskomplikasjoner. Eksempler er kreftbehandling, transplantasjoner, . Forebygging av HAI er viktig for å redusere bruken av antibiotika, inkludert bruken av bredspektrede antibiotika, sier overlege ved . Det mest kendte antibiotika er nok penicillin, men der findes mange forskellige slags antibiotika. Man taler om bredspektret (dræber mange forskellige bakterier) . Bruken av bredspektrede antibiotika ved barneavdelingene på Rikshospitalet økte kraftig på 2000-tallet, viser en ny studie.


Medfører smalspektret antibiotika hyppigere reforskrivning enn bredspektret. Penicillin V-forskrivning for luftveisinfeksjoner. Bruk av bredspektret antibiotika bidrar til å utvikle resistente bakterier. De fleste luftveisinfeksjoner skyldes virus og går over av seg selv. RELIS får mange spørsmål om riktig bruk av antibiotika.


Det er derfor sannsynlig at noen barn får bredspektret antibiotika mikstur, fordi den ikke har bitter smak . Valg av antibiotika samsvarte godt med nasjonale retningslinjer, men. Nyere og mer bredspektrede antibiotika, som kinoloner, ble brukt i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg