tirsdag 26. mars 2019

Vannkoppe

Vannkopper er en svært vanlig tilstand og forløpet er mildt til moderat hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av . Med jevne mellomrom herjer det vannkopper i barnehager og skoler.

Her er hyppig stilte spørsmål om vannkopper. Vannkopper gir utslett, sykdomsfølelse og ofte feber. Utslettet begynner ofte som røde flekker på brystet som sprer seg over hele kroppen.


Vannkopper er en smittsom barnesykdom og kjennetegnes av lett feber og kløende, væskefylte blemmer.

Utslettet blir som regel borte etter en uke. Vannkopper (latin Varicella simplex) er en hudlidelse som forårsakes av Varicella zoster-viruset, som er et av herpesvirusene. Vannkopper er en meget smittsom sykdom som spesielt rammer barn. Den gir ofte kløende hudutslett med blærer, men forløpet er som regel godartet.


Barn som har vannkopper har symptomer som utslett, feber, dårlig matlyst, kløe, hodepine, hevelse i ansiktet, muskelsmerter, ryggsmerter, . Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av det samme varicella-zoster viruset. De fleste barn tåler bra å få vannkopper, men som voksen kan du bli veldig syk. Kjersti ble slått ut i et helt år da hun fikk barnesykdommen i voksen alder.


Vannkopper (varicella) er en svært smittsom barnesykdom med feber og utslett i form av væskefylte blemmer.

Noen får mye feber og blir dekket av utslett, mens . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. VANNKOPPER: Visste du at voksne ofte blir hardere rammet av. NO: Vannkopper er en svært smittsom barnesykdom med feber og utslett i . Vannkopper, akutt virusinfeksjon forårsaket av herpesviruset Varicella zoster og ledsaget av et karakteristisk utslett med blemmer. Du kan vaksinere barna mot vannkopper, men du må betale selv. USA har hatt vannkoppvaksinen i vaksineprogrammet i over år, mens . Vannkopper de siste 4–dager av graviditeten vil kunne smitte fosteret som da ikke har antistoffer og derfor kan utvikle et alvorligere forløp.


Vannkopper er en barnesykdom som skyldes infeksjon med varicella zoster-virus. Vannkopper skyldes vannkoppeviruset, og er en av de mest smittsomme sykdommene vi har i Norge. Den smitter svært lett, og nesten alle ( ) voksne har . Vannkopper er den barnesykdommen som er mest smittsom.


Virusinfeksjon forårsaket av varicella-zostervirus (VZV). Smittsom fra 1–døgn før utbrudd til alle .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg