fredag 15. mars 2019

Hudkreft typer

Det er fire hovedtyper lesjoner en skal være oppmerksom på når man undersøker noen for hudkreft. Dette er den vanligste formen for hudkreft, . BufretLignendeSymptomer og årsaker til hudkreft, basalcellekreft og plateepitelkreft.

Ved å velge riktig type mat og drikke, og være fysisk aktiv, kan det bli lettere å få i deg . Det er flere ulike typer kreft som kan oppstå i huden. Dette strekker seg fra relativt ufarlige forandringer, til potensielt alvorlig sykdom. Vi kommer til å forklare de vanligste formene for hudkreft.

Det er viktig å være oppmerksom på at malignt melanom er én type hudkreft. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom. Mange faktorer virker inn på hvilken behandling som gis ved kreft.


Noen typer kreft har god nytte av strålebehanding, andre ikke. Basaliomer er den vanligste formen for hudkreft, og blir ofte omtalt som den snille typen. Soling øker også risikoen for andre typer hudkreft. Lupus erythematosus flekkvis type (DLE) Sjelden. Fotodynamisk behandling (PDT) av hudkreft - Før behandling.


Litt sjelden type hudkreft på solbelastet hud.

Metodene som brukes avhenger av type kreftsvulst i huden. BCC defineres i ulike typer der enkelte er veldig infiltrative og invaderer nærliggende hud og ben ganske hurtig. Dette er typer som tar mange menneskeliv hvert . I 20var det 6menn og 6kvinner som fikk hudkreft i Norge.


Antallet stiger raskere enn for andre typer kreft, så om man har nære familiemedlemmer med føflekkreft bør man være ekstra nøye med å . Men i tillegg til føflekk-kreft, (malignt melanom), finnes det også to andre typer av hudkreft som kanskje ikke er fullt så kjente. Hudkreft er kreft (ukontrollert celledeling), som oppstår et eller annet sted i huden. Hudkreft deles inn i ulike typer avhengig av hvor i huden kreften oppstår. Det finnes flere typer hudkreft, den vanligst forekommende er basaliom (basalcellecarcinom), den farligste og stadig hyppig foierkommende er føflekkreft . Den vanligste måten å inndele hudkreft på, er å skille mellom føflekkreft (malignt melanom) og annen hudkreft - det vil . En del av frykt stammer fra forståelsen er ennå ikke klart på grunn av visse typer kreft. Se, kreft kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert eksponering . Plateepitelkarsinom (SCC) er en kreftform som oppstår i plateepitel celler i huden.


Plateepitel celler er i vev som er overflaten av huden, men de blir også funnet . Viktige risikofaktorer er lys hudtype, ultrafiolett stråling og arv. I Norge øker forekomsten av alle typer hudkreft, og man . Malignt melanom er en type hudkreft som vanligvis starter i en føflekk på huden din. Dersom føflekkreften oppdages tidlig, kan det helbredes med kirurgi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg