onsdag 6. mars 2019

Kilder til kalsium

Kalsium er viktig for benhelse og beinbygning, særlig hos barn, men ku-melk er verken den eneste eller den beste kilden til kalsium. Melk har de siste årene vært den største kilden til kalsium i norsk kosthold. Melk har også blitt sett på som en sunn og nesten nødvendig .

Av Lise De fleste av oss har hørt at melk inneholder mye kalsium. Melkeprodukter er den beste kilden til kalsium i norsk . Når vi tenker på kalsium, tenker vi ofte på melk, yoghurt og ost med mer. Vi tenker ofte ikke over at det finnes mange andre kilder til dette viktige næringsstoffet. De fleste tenker at meieriprodukter er den eneste kilden til kalsium, men hva skjer egentlig med kalsium fra melk? Ernæringseksperter mener at meieriprodukter . Skrevet av Yngvild Skjellum mars 28th, 2011.


Mange kutter nå ut melk fordi det er omdiskutert om melk er så gunstig for kroppen. SALIG MIKS: Melkeprodukter inneholder mye kalsium, men sørg for å få i. I tillegg er både kesam og cottage cheese er gode kilder til kalsium. Melk og melkeprodukter er vår viktigste kilde til kalsium, og ifølge Melk.


Både brokkoli, mandler, sesamfrø og melk blir ofte trukket frem som gode kilder til kalsium. I tillegg til benhelse er kalsium nødvendig for muskelsammentrekning, overføring.

Andre kilder til kalsium er poteter, grønnsaker (spesielt spinat og grønnkål), . Trenger du eller ditt barn tilskudd av kalsium? Les mer om rådene for kalsiumtilskudd og hvilke naturlige kilder vi har for tilskudd av kalsium gjennom . Mange veganske kilder til kalsium inneholder også stoffer som hemmer opptaket, som f. Mange offentlige tjenester kunngjøringer stave viktigheten av kalsium i kosten. Dessverre er mange forbrukere ikke får meldingen. Utnyttelse av kalsium i kosten er avhengig av et tilstrekkelig inntak av vitamin D. Dette kan vi få gjennom kosten, spesielt er produkter av fet fisk rike kilder til . Melk og meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium. I Norge er ekstra lett melk fra to av produsentene beriket med vitamin D. Mange offentlige tjenester stave ut betydningen av kalsium i kosten.


Dessverre er det mange forbrukere ikke får meldingen. Nei, ikke ifølge en oppsummerende artikkel om kalsiumforskning fra Harvard T. KILDER TIL KALSIUM FRA MELKEFRIE PRODUKTER. Meieriprodukter er en viktig kilde til kalsium, som er nødvendig for normale tenner og bein.


Kalsium er viktig for sterke tenner og bein og hjelper opprettholde muskler , riktig funksjon av hjertet , blodpropp og nervesignaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg