torsdag 26. februar 2015

Hvordan teste seg for klamydia

Du kan bestille klamydiatest på Internett eller ta en tur innom helsestasjon eller fastlege. Jeg vil derfor teste meg, men lurer litt på hvordan en klamydiatest foregår og hvor mye den koster,. Både gutter og jenter kan teste seg med en urinprøve.

Gå til Hvordan påvises klamydia - Klamydia kan påvises ved å ta prøve fra urinrør,. Både menn og kvinner kan teste seg med en urinprøve. Klamydiatest skal tas av første stråle- urin.


Hvordan får man testet seg for klamydia i halsen?

Når jeg blir testet for klamydia av min lege skraper han ut en celleprøve fra livmoren, og han . Når du skal teste deg for klamydia, tar du en urinprøve. Det er viktig å teste seg for klamydia når du har hatt ubeskyttet sex med ny partner. KLAMYDIA: 60-prosent av de som er smittet får ikke symptomer. Kvinner blir testet (eller kan teste seg selv) ved en vattpinne som skal . Hvordan tester jeg meg selv for klamydia ? Alle bør teste seg ved partnerskifte, så de ikke går med smitten lenge og så de ikke smitter videre til ny partner. Vi anbefaler at alle som har hatt sex uten kondom med en ny partner tester seg for klamydia.


Vi anbefaler også at du tar en prøve dersom du har et eller flere av . Dersom du er i Oslo og ønsker å teste deg, enten om du ønsker å ta selvtest. For eksempel kan det ta opp til dager fra du ble smittet med klamydia til det . Selv om det er kjempeflott at folk tar ansvar for å teste seg, er det faktisk dumt å gå til legen dagen. Her kan du diskré bestille en klamydiatest uten å måtte gå til legen først. En urinprøve er den enkleste måten å teste seg for klamydia på, og på Tvibit bruker både gutter og jenter denne metoden.


En annen viktig grunn til å gå til helsepersonell for å teste seg, er å få informasjon om hvordan du kan unngå å smitte andre. Av de 22personene som testet seg for klamydia i 201 var. Klamydia sprer seg med rekordfart - og du trenger ikke ha symptomer.


Klamydia er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge. Hos menn kan infeksjonen slå seg ned i slimhinnen i urinrøret og spre seg videre til. Klamydia - fakta (Informasjon til ungdom på ung.no); Fakta om klamydia (Folkehelseinstituttet); Slik kan du teste deg for klamydia . Gå til Hvordan teste seg for kjønnssykdommer - Selv om vår egen klamydiatest kan gi deg en indikasjon, får du ikke sikkert svar før du har gjennomgått .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg