onsdag 25. februar 2015

Kreft i ganen

Norge diagnostisert kreft i munnen og i munndelen av svelget. Munnhulekreft omfatter kreftsykdom i lepper, munn, tunge, . Kreft i munnhulen omfatter kreft på leppene, i tungen, i spyttkjertlene, i andre deler av.

Orofarynks er den delen av svelget som ligger mellom den bløte ganen i . Munnkreft oppdages som regel etter at den har spredt seg til lymfeknutene i halsen. Munnkreft inkluderer kreft i lepper, tunge, kinn, munngulv, hard og myk gane . Ananya Mandal, MD Munnen kreft eller kreft i munnhulen er en relativt uvanlig kreft i Storbritannia og en mer vanlig kreft i enkelte deler .

Symptomer og årsaker til kreft i strupen, munnhule, svelg, nese, bihuler eller spyttkjertel. Få informasjon om undersøkelse, diagnose og hvordan behandlingen . Betegnelsen munnkreft omfatter kreft i munnhulen, tunge, mandler, svelg, gummer, spyttkjertler . Muntlig HPV (humant papillomavirus) er en risikofaktor for kreft i munnhulen. Oral kreft er kreft i lepper, tunge, kinn, gulvet i munnen, harde og myke gane, . Pluss at det er hovent i snart uke, vært hos lege med da fikk jeg bare beskjed om og bruke . Oral kreft kan være kreft i lepper, tunge, tannkjøtt og gulvet i munnen.


Selv om det ikke vanlig, men kan forekomme i de indre kinn og gane. I år trodde Leif Jenssen (78) fra Bodø at han hadde kreft i munnen.

Det var oppdaget en svulst i ganen, og sjansen for å overleve var liten. Noen ganger kan leukoplaki imidlertid være et forstadium til kreft, og det ser da ut som hvite flekker eller plakk i munnen. Antall tilfeller av kreft i svelget har økt mye blant menn det siste året, viser nye tall. Over halvparten av tilfellene kan skyldes oralsex, sier . Spesielt viktige er disse for kreft i munnhulen og ganen (hhv. oralcancer og pharynxcancer).


Beskjeden fra spesialisten var klar; Eline måtte dra til Ullevål sykehus for en grundig undersøkelse. Mange mennesker med kreft i munnhulen, inkludert kreft i tannkjøttet, også oppleve noen blødning i munnen. Kreft i munn, spiserør og strupe er oftest samme type svulster.


Fagbetegnelsen er plateepitelkreft, men stadig oftere finner . Har vært redd for kreft, så mulig jeg har fremaldt dette selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg