mandag 29. oktober 2018

Munnsår herpes

Herpes simplex hudinfeksjon (HSV) er en virusinfeksjon i hud og på slimhinner som arter seg som små blærer på rød bakgrunn. Munnsår (forkjølelsessår) er smertefulle sår som oppstår på leppene eller på huden omkring leppene. Faguttrykket for forkjølelsessår er herpes labialis, det betyr .

Både utbrudd av herpes og after er veldig vanlig å få. De aller fleste munnsår skyldes herpes simplex type som gir små blemmer på rød . Ifølge svenske Expressen forårsakes de fleste munnsår av herpes simplex-viruset, som tre av fem personer har hvilende i kroppen. Svært mange nordmenn er plaget av munnsår.

Mange har sannsynligvis hatt en herpes simplex infeksjon uten å vite det. Det faglige uttrykket for forkjølelsessår er herpes labialis. Forkjølelsessår arter seg som blemmer som utvikler seg til sår på leppene . Forkjølelsessår kan smitte ved oralsex og gi sår på kjønnsorganet.


Det vanlige er likevel at herpes type gir munnsår, mens herpes type gir . Munnsår (forkjølelsessår) starter med kløe og prikking i huden, etterfulgt av rødhet,. Den vanligste årsaken til munnsår på og rundt leppene er herpesvirus. Begge undergruppene kan gi infeksjon både i munnen og på kjønnsorganer, men det er herpes som oftest gir utslag i form av munnsår. Hos voksne oppstår sårene som regel på leppene, men de kan også forekomme inne i . Det er flere typer herpesvirus: Herpes simplex virus deles.


Munnsår som skyldes herpesviruset er svært smittsomt. Så det kan være smart å vente litt med å . Men mange har ingen grunn til å tro at de har herpes, rett og slett fordi de aldri får munnsår. Bare av får nemlig de typiske herpes-sårene, . Munnsår skyldes herpes simplex virus type som rammer hud og. Herpes simplex kan gi lokaliserte tilbakevendende utbrudd hvor som helst . Her er et lite tips mot munnsåret som er innsendt av en av våre lesere.


Forkjølelsessår forårsakes av et virus (herpes simplex virus type 1). Sårene starter med kløe og prikking i huden på og rundt leppene. Munnherpes er meget vanlig og kommer av et virus som forårsaker munnsår, samt blemmer på og rundt leppene. Det finnes flere måter å behandle og lindre herpes på.


Munnsår forårsakes ofte av herpes simplex virus, og vil derfor alltid ligge latent i kroppen. Ved munnsår har sårene ofte et grått sentrum med hvitaktig eller gul kant med rød avgrensning. Munnsår kalles også after, atføse sår eller munnskål. For diskret behandling av munnsår, prøv Invisible Munnsårplaster fra COMPEED og få effektiv hjelp til behandling av ditt munnsår.


HSV-er vanligst ved genital herpes, men genital infeksjon med HSV-sees i økende grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg