tirsdag 9. oktober 2018

Hepatitt b og c

Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt B- og C-viruset. Her finner du spørsmål og svar om disse to virusene. Fakta om hepatitt A, B og C omhandler symptomer, smittemåte, smitteforebyggende tiltak og hva helsevesenet kan tilby av behandling og . Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt. A-viruset, hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset.


De fleste (men ikke alle) som blir smittet av disse . Hepatitt betyr leverbetennelse og kan forårsakes av mange ulike mikroorganismer. De vanligste er hepatitt A-virus, hepatitt B-virus og hepatitt C-virus. Sprøytedeling blant narkomane har gitt mange tilfeller av både hepatitt B og C. Disse hepatitt-typene har også vært overført på andre måter. A-virus (HAV), hepatitt B-virus (HBV), hepatitt C-virus (HCV), hepatitt D-virus (HDV) og hepatitt E-virus (HEV).


Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Infeksjonen er symptomfri hos av voksne og av barn . Hepatitt B vaksine skal alltid oppbevares i kjøleskap ved temperatur mellom 2-°C. Pass på at pakningen ikke kommer borti veggen i kjøleskapet og fryser. Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Hepatitt C (Norsk Helseinformatikk); Fakta om hepatitt A, B og C på ulike språk . Andre former for smittsom leverbetennelse er hepatitt A og hepatitt C. Hepatitt B er veldig smittsomt, og en sjelden gang sees smitte mellom medlemmer av . I noen tilfeller vil legen anbefale pasienter med hepatitt C å ta vaksiner som beskytter mot hepatitt A og hepatitt B. Hvis du allerede er smittet av disse virusene, . Virusinfeksjoner er en vanlig årsak til hepatitt.


Det finnes mange hepatittvirus, men A, B og C er de vanligste. Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse. Hepatitt B gir ofte ingen symptomer, men langvarig hepatitt B-infeksjon kan påvirke leveren. Sjansen for smitte med hepatitt C under fødsel fra mor til barn, er regnet for å være.


Hepatitt B er vanligere enn hepatitt C, men begge sykdommene er vanlige. De vanligste virusene kalles hepatitt A, hepatitt B og hepatitt C. Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt A-viruset, hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset. Posteksposisjonell profylakse (PEP) for HBV, HCV og Hiv s 12. Så mitt spørsmål bli hvor lenge man må vente fra mulig smittetidspunkt til en hepatitt b og c – test vil være helt sikker?


Hepatitt betyr betennelse i leveren, etter hepar, som betyr lever. Det finnes flere typer virushepatitter, som deles i A, B, C, D og E.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg