mandag 29. oktober 2018

Forkjølet nyfødt

Småtroll 0-år: Stakkars jenta mi på uker er blitt skikkelig forkjølet, grønt snørr og surkling nedover brystet. Hva gjør dere når baby er forkjølet, slim o. BufretHer får du tips om hvordan du hjelper en forkjølet baby, og hva du bør passe på.

Derfor bør du unngå å ta med et nyfødt barn til steder med mange mennesker. Hei Jeg har en gutt på tre uker som er blitt forkjøla allerede. Han er helt tydelig veldig tett i nesa, og nå hoster han også.


Kjenner jeg blir litt fortvilet, poden er blitt forkjølet, ikke mer enn litt over en uke gammel! Det er nesten så han ikke får puste, og jeg blir . Jeg har en baby på uker, som har blitt forkjølet. Hun er veldig tett, og jeg forsøker å få slimet tynnere vha. Problemet er bare at jeg er blitt forkjølet. Jeg er bittelitt forkjøla, man kan ikke høre det på stemmen min eller.


Forkjølelse er en av de vanligste sykdommene vi har. Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne. Vanligvis gir RS-virus (respiratorisk syncytialt virus) bare lette symptomer som en forkjølelse. Dersom viruset angriper de nedre luftveier hos små barn, kan det .

Forkjølelsen skyldes flere forskjellige virustyper. Når kroppens forsvar møter et slikt nytt virus, trengs det fra noen dager til rundt en uke før et . Dette gjelder særlig 2- og 3-åringer som ofte er smittet av RS-virus ved forkjølelse, sier overlege Ingvild Bruun Mikalsen ved barneavdelingen . I gjennomsnitt får barn under syv år mellom syv og ti forkjølelser per år, der hver av dem varer en til touker. Vi har alle fått høre at vi kan bli forkjølet av å sove i trekk, fryse på beina eller. Likevel skal du være litt mer forsiktig med nyfødte og spedbarn.


Kilde: Overlege Teresa Farstad ved Nyfødt avdeling på Akershus . Forkjølelser og infeksjoner i ører og hals begynner å bli vanlige. Barnet kan få vannkopper, men ofte et lett forløp. Det kan også pådra seg alvorlige infeksjoner . Nyfødte er heller ikke et problem, men det er vanlig å anbefale vente til barnet. Tenk dere om hvis barnet er veldig forkjølet, har bronkitt eller lungebetennelse, . Babyer, både nyfødte og ellers kan være tette i nesen selv om det ikke alltid er en skikkelig forkjølelse. Fordi de er så avhengige av å kunne puste mens de . Nyfødte babyer utvikle forkjølelse enkelt på grunn av deres umodne immunsystem.


Selv om du ikke kan hindre det nyfødte fra å få en kal kan du minimalisere . En skikkelig forkjølelse kan føre til at selv voksne menn vippes av pinnen, og da er det klart at skjøre babyer ikke synes det er noe stas i det hele tatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg