mandag 19. november 2018

Barn vondt i nakken etter fall

Noen ganger skjer dette i skadeøyeblikket, andre ganger kan det skje kort tid etter skaden. En nakkeskade oppstår vanligvis ved at nakken utsettes for en bøy- eller. Det blir vondt, stivt og lite bevegelig, men er helt ufarlig.

De hyppigste plagene etter en nakkesleng er nakkesmerter, hodepine og stivhet. Etter et fall eller sammenstøt kan barnet ha fått indre skader uten tegn på ytre skade. Ved førstegradsforbrenning er huden rød og gjør vondt, men det er ingen blemmer eller hevelse.


Hva om det er ryggen eller nakken som er skadet?

Video: Vondt i nakken - Nakkesmerter hos barn. Video: Vi ser ei jente med stiv nakke pga hjernehinnebetennelse etter flåttbitt. Klagde litt på nakken, men det gav seg liksom i løpet av kvelden. Har selv en sønn som kom hjem med hjernerystelse etter et fall i . I tillegg kan slike skader ses ved fall på ski eller snøbrett, og ved fall i for.


Nakkestivhet er et begrep som benyttes for å uttrykke nedsatt evne til å bøye fremover i nakken. Ofte settes grensen ved hvorvidt personen - ofte et barn eller en . Nakken er veldig sårbar når den blir utsatt for ytre påkjenninger som ved bilulykker, slag eller fall. Nakken er veldig bevegelig og det oppstår lett skader på .

Men slike skadar kan også oppstå ved fall på sykkel, ski eller snøbrett og i stupeulukker. Store skader forbundet med fall fra trampolinen: fra å slå seg på en stein,. Hodeskader, whiplashlignende nakkeskader eller kink i nakken etter eksempelvis en.


Imidlertid er nakkesmerter hos barn ikke en veldig vanlig foreteelse. I slike tilfeller er den smerte midlertidig og går etter noen dager. En plutselig smerte i nakke viser som ble skadet mens de gjør noen aktiviteter. Dette skal du se etter når barn har slått seg. Foreldre bør derfor unngå å gi så mye mat rett etter et fall på hodet, fordi det kan gi økende kvalme.


Foreldre bør også undersøke om barnet har vondt andre steder og sjekke om . Skravlesiden: fall på isen for nesten år siden. Nakken blir normalt bra av seg selv, men det kan være lurt å følge rådene i denne. Følgende symptomer oppstår vanligvis i løpet av de to første dagene etter. Ved nakkeslengskade gjør det vondt å bøye nakken i visse retninger, men det er . Det er ikke helt uvanlig at barn kan ha nakkesmerter og muskulære smerter, og noen . Mange fall skjer uten vitner, og hvis barnet i tillegg ikke snakker ennå kan. Han har ikke vist tegn på å ha vondt i verken hodet eller nakken, . Jeg har i en uke hatt store smerter i nakken etter et fall i en slalombakke,.


Jeg fikk ikke vondt umiddelbart, følte meg faktisk helt fin etter uhellet. Flere barn og unge oppsøker hjelp etter bruk av nettbrett og mobil. Da får man i hvert fall litt mer aktivisering av ryggmuskulaturen.


I tillegg til vondt i nakke og skuldre, så er det ikke uvanlig at små barn kan få kink i nakken, . En fire år gammel gutt med hovent kinn etter et fall. En tilfredsstillende vurdering av en hode- eller halsskade hos barn betinger i tillegg til. I denne fasen er det også viktig å stabilisere nakken for å unngå lammelser.


Så holdningen blant leger nå, blant de fleste leger i alle fall, er at feberen må sees på. For eksempel; hvis barnet har vondt i et øre eller er stiv i nakken, så er det klart at. NRK arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg