onsdag 21. november 2018

Irritativt kontakteksem

Kontakteksem kan oppstå ved fysisk eller kjemisk skade av huden (irritativt kontakteksem) og ved allergiske mekanismer (allergisk kontakteksem). Toksisk irritativt kontakteksem (ikke-allergisk eksem) er hyppigere enn allergisk kontakteksem og utgjør omtrent 75-prosent av kontakteksemene. Kontakteksem oppstår når huden reagerer på stoffer den kommer i direkte kontakt med.

Irritativt kontakteksem (også kalt ikke-allergisk) er mer vanlig, og skyldes at huden blir utsatt for et irriterende stoff så lenge at hudcellene fysisk eller kjemisk . Ved irritativt eller toksisk eksem er årsaken at stoffet eller stoffene forårsaker en direkte skade på cellene i overhuden. De aller fleste årsakene til Kontakteksem er ikke allergi. Irritativt eksem er vanligst, og utgjør 70- av alle Kontakteksemer.

Har du astmaeksem, har du større risiko for å få et irritativt eksem - særlig på hendene. Miljø og yrke har også stor innflytelse på om du får eksem. Kontakteksem skyldes enten allergi eller irritasjon.


Irritativ kontakteksem derimot kommer av at huden gjentatte ganger utsettes for irritasjon, . Ved irritativt kontakteksem er hudbarrieren ødelagt på grund af en direkte fysisk påvirkning af overhuden. Irritativt eksem kan opstå med det samme eller efter . I denne brosjyren omtales atopisk eksem og kontakteksem. Det kalles også toksisk eller irritativt eksem.


Kontakteksem delas in i två huvudtyper: irritativt och allergiskt kontakteksem.

Ofta är det svårt att utläsa skillnaden mellan dessa två typer. Kontakteksem er en inflammatorisk tilstand i huden, som enten er udløst af lokalirriterende påvirkninger (toksiske reaktion) eller af allergi. Kontakteksem er en inflammation, som udløses af et toksisk (= irritativt) agens eller. Irritativt kontakteksem er en ikke-allergisk reaktion på en direkte celleskade . Det irritative kontakteksem skyldes en direkte beskadigelse af huden.


De hudskadelige stoffer kaldes irritanter og kan være kemiske stoffer, van sæbe og slid. Kontakteksem delas in i allergiska och icke-allergiska. Irritativ kontaktdermatit, ospecificerad orsak L24. Irritativt kontakteksem skyldes gjentatt eller vedvarende hudkontakt med vann.


Prosentandel som oppgir at de den siste måneden har vært plaget av eksem . Eksemet skyldes, at huden udsættes for en større belastning, end den kan tåle. Denne form for eksem kalder man irritativt kontakteksem i modsætning til. Man kan ikke umiddelbart se, om et eksem er forårsaget af allergi eller irritation. Betegnelsen eksem (dermatitis) dækker generelt kløende, røde, skællende,.


Irritativt kontakt-eksem, hvor patienten ikke har allergi, men hvor . Eksem kalles også dermatitt og omfatter hudlidelser som gir rø tørr, kløende hud og blemmer. Hvis du har hatt barneeksem, har du større risiko for å få irritativt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg