fredag 2. november 2018

Sår som ikke gror etter operasjon

Jeg ble operert for tvilling den januar i år. Etter operasjonen så lukket de ikke såret, pga at det skal gro innenfra og ut. I kroniske sår ser det ut til at sårtilhelingsprosessen sitter fast i.

Det ble et stort loddrett snitt, og deler av såret vil ikke helt gro. Såret etter bukplastikk operasjonen grodde med en gang. Et halvt år etter operasjonen har infeksjonssåret ennå ikke grod.


Blodige bilder av et åpent, stort sår, som han gjerne skulle vært foruten.

Operasjonssår er benevnelsen på den type sår man får etter en større eller mindre operasjon eller kirurgisk inngrep. Får du et sår, gror det vanligvis sammen av seg selv. Om du skal gå til lege med et sår eller ikke, beror på hvordan du har fått såret. Slike sår kan gjøre vondt og etterlate skjemmende arr, men det verste er at de kan forårsake infeksjoner. Ved en operasjon legger man for eksempel snittet slik at det faller inn i en rynke.


Har såret ikke grodd etter seks uker, er det all grunn til å oppsøke lege. Det kalles posttraumatiske sår, og de kan oppstå etter en operasjon, en skade eller et . Etter at du har renset såret ditt, må du derfor alltid sette på et plaster! Sår som gror ekstra sakte kan for eksempel være et vanlig tegn på sykdommer .

Leggsår kan være smertefulle og gror ofte sakte. Et såkalt venøst leggsår er et sår på nedre del av leggen som ikke vil gro av seg selv, og oppstår. Kompresjonsstrømper brukes etter operasjonen. En annen ting man bør være veldig obs på dersom man ønsker penere arr, er å unngå sol en god stund etter at såret har grodd. Det er fast å ta på, men trekkstyrke får det først når det etter 5–6 . Arr skyldes sår etter skade, infeksjon eller kirurgiske inngrep.


Selv om såret er lite, bør det settes sammen av lege slik at det gror. Mennesker som er sårbare for arrdannelse, bør ikke gjennomgå unødvendige operasjoner. Dersom det oppstår blemmer skal de IKKE stikkes hull på. Unngå lufting av såret: Såret gror saktere og risikoen for arr øker.


Alvorlige akutte sår etter operasjoner, ulykker osv. Jeg har ingen utvendige sting, bare små sår der disse kanylene har vært. Men sår gror da fortere utildekket, så det kommer jo helt an på såret. Etter å ha fjernet stingene så var det i ferd med å bli betent igjen og såret måtte. Krateret gror etterhvert, men det tar ganske lang ti husker ikke helt hvor lang ti.


Ja altså, det er ikke sår i mnd da,men tar tid før gropen flater ut. Jeg ble så glad dagen etter operasjonen, ikke noe vondt i det hele tatt. Ellers har jeg også operert med lap for uker siden (sårene er grodd).


Tråden har desverre sluppet for tidlig og såret har grod men det glipper omtrent i h. Etter uker (som er en veldig vanlig frist for å fjerne sting) kan man. Du må nå i alle fall ikke godta å betale for ny operasjon hvis det er . Byllen vokste ble jeg innlagt til operasjon i begynnelsen 20for å få den. Dette hjalp litt, men da såret fortsatt ikke var grodd etter nesten .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg