torsdag 15. november 2018

Malaria bivirkninger

Studier av god kvalitet har vist at du neppe får malaria om du tar det, men du kan få milde bivirkninger, for eksempel urolig mage, ryggsmerter, magesmerter, . Ikke sjelden får vi telefoner til Reiseklinikken fra folk som ikke vil ta malariamedisinen Lariam (meflokin), fordi de har hørt at stoffet har så mange bivirkninger. Malaria er en febersykdom som er forårsaket av blodparasitten Plasmodium. Malarone er enkel å bruke og har forholdsvis lite bivirkninger.


Kontakt lege eller apotek dersom du opplever bivirkninger inkludert mulige bivirkninger som ikke. Malarone forhindrer malaria ved å drepe denne parasitten. Malariamedisin kan gi bivirkninger i massevis, både psykiske og fysiske, forteller avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens legemiddelverk .

Samtidig bør i størst mulig grad bivirkninger av medikamentene unngås. Ingen av medikamentene gir fullstendig beskyttelse mot malaria. Atovakvon-proguanil er godt utprøvd hos voksne, og det er ikke registrert alvorlige bivirkninger.


Medikamentet virker på malaria-parasitten både i leveren og i de . Malariamedisinen kan gi psykiske bivirkninger som unormale drømmer, søvnløshet,. Les også: Håper på vaksine mot malaria innen fire år . Malaria er en alvorlig medisinsk tilstand forårsaket av parasitter som overføres gjennom bitt av en infisert mygg. Malaria er ikke lenger et problem i områder av . Malariatabletter er kjent for å ha en del funky bivirkninger.

Noen vil hevde at bivirkningene er verre en å faktisk få malaria. Jeg har forlest meg på de skrekkelige bivirkningene av preparatene. Ja, i Amazonas finnes det en spesielt farlig malaria, nemlig plasmodium . Jeg skal på ferie til Tanzania, og lurer på om jeg trenger å ta malariatabletter. Jeg har hørt at de gir mange bivirkninger. Det er kun en liten andel brukere som opplever bivirkninger ved bruk av denne medisinen, men som med alle andre . Det er samtidig viktig at redsel for bivirkninger ikke fører til at reisende unnlater å beskytte seg mot malaria.


Malaria er en alvorlig tropesygdom, som i yderste konsekvens kan være dødelig. Malaria er en av de farligste tropiske sykdommene og kan få dødelig utfall. Lariam er visst det andre, litt lite gira på div bivirkninger, men det koster bare rundt 400.


Du kan fremdeles få malaria selv om du tar medisin. Ingen forebyggelse er helt effektiv, og intet malariamiddel er fri for bivirkninger. Det er derfor vigtigt, at valg af midler til forebyggelse afpasses efter rejsemål og . Ulempene med Lariam er visstnok mange, med til dels potensielt alvorlige bivirkninger. Det er blitt rapportert om folk som er blitt depressive, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg