mandag 6. august 2018

Hva er prostatakreft

Dette er en vekst av godartet vev som er kjent som benign prostatahyperplasti, BHP. Det er ikke det samme som prostatakreft og det utvikler seg heller ikke til . Prostatakreft kan deles inn i ulike stadier.

I første stadium er sykdommen lokal; svulsten vokser bare innenfor selve prostata. Prostatakreft er den hyppigste kreftformen hos menn. Tenk igjennom hva du ønsker å få ut av samtalen.


Les om hvilke symptomer du skal se etter ved mistanke om prostatakreft.

Hvis du har prostatakreft, betyr det at noen av cellene i prostatakjertelen har begynte å vokse uten kontroll. De fleste som får prostatakreft er eldre menn. Mannens kjønnsorganer Vis animasjonProstatakreft (cancer prostatae) er kreft i blærehalskjertelen (prostata), som ligger rundt om . Prostataen er en kjertel som ligger like nedenfor blæren, foran tarmen.


Den produserer væske som beskytter og beriker sæd. Prostatakreft diagnostiseres ved en prostatabiopsi, normalt en sikker prosedyre som. Det kliniske stadiet av prostatakreft er basert på hva legen kjenner ved . Prostatakreft er en kreftform som rammer prostatakjertelen.


Prostata har navnet blærehalskjertelen på norsk.

Som det norske navnet tilsier, ligger kjertelen i . Prostatakreft, kreft i prostata, den hyppigste kreftformen blant menn i Norge. Selv om prostatakreft hos de aller fleste blir påvist på et tidlig tidspunkt, kan spredning utenfor prostata forårsake de første tegnene på kreft. Behandling av prostatakreft vil være avhengig av mange faktorer, blant annet hva slags svulsttype det er, hvor utbredt sykdommen er og hvor gammel pasienten . Prostatakreft er vår største kreftform, men er behandlingen av den god nok? Fortsatt avhenger mye av hvilken behandler man kommer til. Hva bør man gjøre dersom man er bekymret for helsen (kreftrisiko)?


Prostatakreft er kreft som oppstår i blærehalskjertelen eller prostata, som sitter . Lokalisert prostatakreft: Hele kreften er fortsatt innenfor kapselen. Den underliggende faktor knytte kosthold og prostatakreft er sannsynligvis hormonelle. Prostatakreft måned er en måned dedikert til å fremme bevissthet om og testing for prostatakreft.


Det er også en måned dedikert til å hedre . Informasjonssamtalen Hvilken behandling kan du få?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg