tirsdag 7. august 2018

Diare over flere dager

Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber. Har det vart i flere dager, så du eventuelt har væskemangel? Siden tynn avføring for det meste går over av seg selv i løpet av få dager, må man ta tiden til hjelp og .

Diaré går som oftest over av seg selv etter noen dager. Det kan være flere grunner til at man plutselig får diaré. Diaré er som regel en helt ufarlig tilstand som går over av seg selv etter noen dager.


Over halvparten av tilfellene med akutt diaré i Norge antas å skyldes virus.

Diaré som ikke går over eller bedres innen noen dager til uke; Kraftig diaré . Det er ikke behagelig å ha diarè og ikke over flere dager. Biola med blåbær kan være til hjelp for en overaktiv tarm! Gikk med diare i flere måneder før det ga seg og selv om det nå er bedre, så er jeg . På lørdag hadde jeg diare stort sett hele dagen. Det var ikke snakk om litt løs diare, det var praktisk talt vann. Mange pasienter kaller det diaré når de går ofte på do, selv om de ikke får tømt seg.


Normalt vil diaré gå over av seg selv etter noen få dager. Akutt diaré er nesten alltid forårsaket av mikroorganismer som bakterier og virus.

I utviklingsland forårsaker diaré flere dødsfall blant barn under år enn noen . Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og. Som regel går infeksjonen fort over av seg selv. Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Kriteriet for at en tilstand skal kunne kalles diaré er mer enn tre daglige tømninger av løs til vandig avføring.


Pasienter med nyoppstått diaré som varer utover noen få dager, bør alltid. Bruk av flere legemidler samtidig kan ha utilsiktet effekt. Infeksiøs diaré opptrer nesten bestandig med flere tilfeller innen samme. Diaré skyldes som regel at man har fått i seg bakterier, virus eller parasitter via fordervet mat, forurenset vann eller dårlig hygiene.


Diaré er en tilstand som kan føre til uttørking av kroppen. Ellers bør en huske at om en diare varer i over tre dager, bør en oppsøke lege. Lurer på om noen har flere råd enn dette. Akutt diaré varer vanligvis et par dager og går over av seg selv.


Kronisk diaré kan være tegn på flere sykdommer og tilstander, blant annet matvareallergi, . Oppkast og diaré (omgangssyke) er vanlig i småbarnsalderen. Dersom barnet fortsetter å kaste opp over flere dager uten at det kommer diaré,. Det heter seg at man er smittsom to døgn.


Her er noen tips om hvordan diaré kan behandles. Dersom hunden tåler denne skånekosten kan du gradvis gå over til tørrfôret igjen etter to-tre dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg