torsdag 16. august 2018

Blodsukkeret

Ved å lære deg egenmåling av blodsukker kan du få bedre innsikt i egen sykdom, få hjelp til bedre regulering og dermed redusere risikoen for . Når man snakker om blodsukker snakker man egentlig om mengden med glukose som befinner seg i blodet til en hver tid. BlodsukkerBufretLignendeBlodsukker er et begrep som brukes om blodets innhold av glukose (druesukker), blodsukkernivå.

Vanligvis er andelen av sukker i blodet forholdsvis konstant, . Regelmessige målinger av blodsukkeret er den beste måten å forebygge høyt blodsukker på. De vanligste symptomene er tretthet og slapphet, hyppig vannlating, tørste, psykisk nedstemthet, hyppige infeksjoner, dårlig . Når man skal undersøke om en person har sukkersyke er måling av blodsukkeret det viktigste.

Karbohydrater (og noen aminosyrer i proteiner) er det eneste næringsstoffet som får blodsukkeret til å stige. Du finner karbohydrater hovedsakelig i raffinert . Blodsukker, den del av organismens glukose som sirkulerer med blodet. Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på på 3. Symptomer på grunn av lavt blodsukkeret kalles føling.


Blodsukkeret er en angivelse av den mengde sukker som finnes i blodet til på et gitt tidspunkt og kalles også for blodglukose. Kostholdet vårt er en nøkkelfaktor for å holde blodsukkeret under kontroll, og enkelte matvarer er spesielt gunstig for god blodsukkerkontroll. Regelmessig trening ved diabetes er forebyggende og gjør det lettere å holde blodsukkernivået jevnt.


I dag har 30nordmenn type 2-diabetes.

Halvparten av disse har fått diagnosen, mens andre halvdel ikke vet om at de har sykdommen. Blodsukkermåling er et hjelpemiddel for at du skal være trygg på din diabetes. Blodsukkeret varierer mye og ingen dager er like. Blodsukkeret vårt varierer mer eller mindre i løpet av en dag, avhengig av faktorer som matinntak (tilførsel av glukose) og fysisk aktivitet (forbruk av glukose). Blodsukker er det samme som glukose, og brukes som drivstoff av kroppen.


Blodsukkeret kommer fra maten vi spiser, og blir sugd opp fra tarmen og . Diabetes og høyt blodsukker Hyperglykemi betyr at blodsukkeret er blitt høyere enn vanlig. Det kan skyldes at du har glemt å ta insulin eller tabletter, ikke har . Det er verken behagelig eller effektivt å trene med et for høy eller lavt blodsukker, og mange unngår å trene på grunn av engstelsen for føling. Enkelte søtningsstoffer påvirker blodsukkeret ditt. Andre kan du spise med god samvittighet uten at du får et svingende blodsukker eller må .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg