onsdag 15. august 2018

Mat med folsyre

Folat (folsyre, folinsyre, vitamin B9) er et vannløselig vitamin av gruppe B. Folat finnes det rikelig av i mat fra planteriket: Bønner, grønne . B-vitaminet folat er viktig for alle, men ekstra viktig når man planlegger å bli gravid eller vet at man er det.

Enkelte vitaminer og mineraler er det svært mange som får i seg for lite av, dette er spesielt jern, folat og vitamin D. Folsyre er et viktig vitamin som hjelper kroppen å lage nye celler. Fordi folat er en av B-vitaminer, det er vannløselig og kan ikke lagres i . Dypgrønne grønnsaker, som for eksempel spinat og brokkoli er naturlige kilder som inneholder mye folat.

Folat (folsyre, vitamin B9) er ett av de vannløselige B-vitaminene. Ny forskning viser at folat via mat og kosttilskudd i mengder over milligram (mg) daglig, . Matvarer som inneholder jern, er en rik kilde til folsyre også. Reservene av folat og forbruket er svært viktig for utviklingen av en sunn kropp.


Gravide kvinner oppfordres spesielt til å konsumere matvarer som inneholder folsyre regelmessig som de bidrar til å fremme helsen til barnet og også bidra til å . Spinat, brokkoli, grønne blad-grønnsaker, appelsin, melk, kornprodukt og innmat er matvarer som inneholder mye folat, og deler av dette inngår i kostholdet til . Når du spiser mat med folat omdanner enzymer i tarmen dette til folsyre før opptak i kroppen. Etter opptak behandles matfolat og folsyre på . Folat er et av B-vitaminene og brukes synonymt med folsyre, folinsyre og.

For at tapene av folat skal være lavest mulig bør ikke maten overkokes eller –stekes. ET GODT VALG: Laks med brokkoli er en rett som både er rik på vitamin Bog på folat. Folat er en samlebetegnelse for folsyre (pteroylglutaminsyre), dennes. Folsyre er et B-vitamin som reduserer risikoen for hjertesykdommer, visse typer kreft og andre medisinske tilstander. Det er også viktig under svangerskapet for å . Spesielt i USA og andre land der folsyre tilsettes mat.


Det var loddtrekning som bestemte hvem som fikk, og hvem som ikke fikk folsyre. Enten du planlegger å bli gravid eller nettopp har blitt det, bør du få i deg folat både via både via kosthold og. Kvinner som er gravide oppfordres til å jobbe så mye folsyre i kosten som mulig, siden folsyre kan redusere risikoen for fødsel effekter i ufødte barn.


Folat finnes i de fleste matvarer, og en mangel skyldes ofte et dårlig kosthold generelt, og ikke utelukkelse av enkelte matvaregrupper. Folsyre matvarer Mat eller tilskudd av folsyre? De fleste multivitamin tilskudd som inneholder folsyre samt andre vitaminer og mineraler, bør du sjekke ernæring . Folat er et vitamin som finnes naturlig i de fleste matvarer.


De høyeste mengdene finnes i lever, grønne grønnsaker og belgplanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg