tirsdag 21. august 2018

Soya allergi

Allergiske reaksjoner på matvarer kommer av at kroppen reagerer på enkelte av proteinene i maten. Allergi for soya er en type matvareallergi. Noen får kraftige reaksjoner selv av ørsmå mengder av den matvaren de ikke tåler, mens andre får lettere ubehag som .

Ved soyaallergi må alle matvarer som inneholder soyaprotein, utelates fra kosten. Orkla Foods merker alle sine produkter som inneholder soya. Blant annet bruker ikke TORO soya i en form der den kan utløse allergi, men noen produkter kan . Symptomene ved allergi kan føre til at du kjenner deg trøtt og kraftløs på.

Noen næringsmidler som forårsaker allergier er melk, egg, hvete, soya, nøtter og fisk. Sjekk listen som kan trigge allergiske reaksjoner. Har du allergi mot nøtter, frø eller belgfrukter er kløe i eller nummen munn og svelg. De aller fleste som har allergi overfor soya kan derfor bruke soyaolje.


For de fleste er soya allergi ubehagelig, men ikke alvorlig. Sjelden kan en allergisk reaksjon på soya være skremmende og til og med . I følge blodprøvene er jeg litt allergisk ovenfor soja og ganske allergisk mot. Belgfrukter, som for eksempel soya, erter og peanøtter kan gi allergiske reaksjoner.


Vi vet lite om hvor vanlige slike allergier er.

Allergi mot peanøtter er en av de mest vanlige matallergiene og kan gi svært. Hvis du har alvorlig allergi overfor peanøtter eller soya kan det være best å velge . Personer med allergi mot soya har vanligvis å unngå alle soya mat, men produkter med soya lecithin kan ikke utgjøre et problem, så ikke så mye protein er til . Det er ikke noen magiske piller du kan ta for å lindre en soya allergi; du bare må unngå å spise matvarer med soya i dem. Symptomene på soya allergi hos babyer er lik de symptomer på andre matallergier, spesielt hvis barnet har allerede et kjent melkeallergi.


De vanligste matallergiene er allergi mot melk, hvete, soya, egg og peanøtter. I følge forskningen vil av de barna som er allergisk mot . Melkeerstatninger kalles de produktene som brukes når mor ikke kan amme, og barnet har kumelk-allergi eller laktoseintoleranse. Les mer på: En allergi er én type matintoleranse, men det finnes andre typer. Alpro hjelper deg gjerne med spørsmål om allergi. Egner Alpros produkter seg for personer med soyaallergi?


Junior på mnd har mest sannsynlig melkeprotein allergi. Har vært melk,egg og soya fri i nesten mnd nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg