onsdag 27. april 2016

Antibiotika utslett barn

Medikamentelle utslett er bivirkninger ved medikamentell behandling som fører til hudreaksjoner og utslett. Utslettet kan vise seg som runde, røde ringer, små prikker, røde hevelser, flekkvise blødninger med mer. Noen andre som har opplevd slike hudreaksjoner på små barn som bruker.

Jeg er allergisk mot penicillin og fikk utslett da de oppdaget det. Jeg har nylig gått på en dager Apocillin 6x6mg daglig pga borreliasmitte. Fikk rødt utslett typisk for borrelia ca august men koblet ikke . Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber.

Utslettet kan skyldes allergi (overfor matvarer, antibiotika og annet), . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Penicilliner er blant våre viktigste antibiotika både når det gjelder effekt og med. I dag fikk snuppa siste dose av pecillínen som hun har gått på i en uke. I dag oppdaget jeg også rødt utslett på hele overkroppen(rygg og mage) . Penicillin er det antibiotikum som brukes mest mot infeksjoner, og det er nok en av.


I løpet av de neste 2-døgnene får barnet så et småprikket utslett. En del antibiotika har særlig evne til å fremkalle hudreaksjoner,. Legemiddelutslett, uønskede reaksjoner i huden fremkalt av legemidler.

Antibiotika er, som mange vet, en fellesbetegnelse på en stor gruppe reseptpliktige medikamenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg