tirsdag 19. april 2016

Øreverk etter bading

Mange opplever at det samler seg vann i ørene etter de har vært ute og badet. Min kjæreste får smerter i ørenen etter dykking. Viser seg at ho også får smerter i ørenen bare ved å dusje og får vann inn i øret.

Varmt og fuktig klima, bading i basseng og vannaktiviteter ender i smerter, legebesøk. Det starter med kløe i øret og etter hvert blir det vondt. Har badet mye i det siste, og har også fått masse vann i ørene og i nesa (æsj). I det ene øret plasker det omtrent, merker hvertfall at det er vann . Disse er som regel fjernet ved bading eller overdreven ørerensing.


Unngå timeslang og altfor hyppig bading uten at øregangene får tørke opp 2. Blås ut væske fra nesa - skyll gjerne etter bading 3. La den være inne i øregangen til dagen etter (over natten). Vi startet med dette da barna våre stadig fikk øreverk etter bading i private svømmebasseng i en . Hovedårsaken bak smerten til det indre øret etter bading er veksten av bakterier. Tørk ørene etter dusj og bad (se bilde på denne siden).


Blandingen vil tørke ut vannet i øret etter en kort stund. Etter du har gjort dette står du slik at øret med vann i vender ned mot bakken. En ørebetennelse kan bli meget smertefull med puss (bakterier) i øret.


Infeksjon i øret kan også komme etter bading i . Den følger gjerne like etter en forkjølelse eller halsbetennelse. Dette skyldes at bakterier eller virus fra nese og svelg har kommet opp i mellomøret. Likevel, mange foreldre legger merke til at deres barn får riktig øre problemer etter bading.


Dersom smertene ikke avtar etter 2-dager og det renner puss ut av øret i mer enn ett. Har en lei øreverk som selv ikke en uke med antibiotika har gitt seg helt. Der fikk jeg ytre øregangsbetennelse etter dykking. Der ble vi raskt tatt hånd om og etter litt venting kom vi til en barnelege.


Nest etter forkjølelse, er nemlig akutt mellomørebetennelse den. Barnet bør unngå bassengbading 6-uker etter ørebetennelse, hvis .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg