torsdag 21. april 2016

Brunt oppkast

Oppkastet blod kan være ha brun, mørkerød eller klar rød farge. Brunt blod i oppkast minner ofte om kaffegrut. Hvis du kaster opp store mengder blo eller .

Er det andre årsaker til at oppkast kan være helt mørk brunt, uten at man har spist sjokoladekake? Må man være forstoppet over svært lang tid . Forhåpentligvis vil de fleste episoder av urolig mage og oppkast løse seg selv uten legehjelp, men det er tider når en lege bør konsulteres. Blodig oppkast kan være brunt, rødt, eller mørkerødt.

Det kan se ut som kaffegrut, og det betyr at blodet har vært i magen en stund og rødt . Ved blødning i øvre del av magetarmkanalen vil dette kunne vise seg som oppkast av blod (hematemese) eller som svart, tjæreliknende avføring (melena) . En spy at spor av blod på den (den medisinske tilstanden kalles blodig oppkast), kan endre farge til rø brun eller svart. Så hvordan en person som vet om det galle i oppkastet? Tilstedeværelse av galle, endres drastisk fargen av oppkast.


Oppkast brunt materiale ofte svak, men på . Men de tre siste dagene har jeg kastet opp en brun guffe som ligner på. Du får blodig oppkast, eller oppkast som ser ut som kaffegrut. Men, hvis blodet er brun og ser ut som kaffegrut, problemet kan være i tarmen.

Oppkast av store mengder friskt blod tyder på alvorlig blødning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg