torsdag 28. april 2016

Når slutter barn å sove på dagen

Hvor mange lurer, hvor lenge bør de vare, hvor sent på dagen, og når er det på tide å slutte å sove på dagtid? Dette er sikkert veldig forskjellig fra barn til barn, men lurer på hva som er dere andres erfaringer rundt dette? Studiene foreslår at når barnet er over år, så er det å ta en formiddagslur forbundet.

Jeg har en gutt som er år og fortsatt sover på dagtid. Han trenger en lur midt på dagen, det er umulig å holde ham våken. Slutte å sove på dagen i barnehagen - Småtroll 2-år - Forum. Hvor gammelt var ditt barn når det sluttet å sove på dagen.


Storebror sluttet å sove på dagen da han var måneder. Tegn på at barnet har behov for å sove på dagen. Vær fleksibel når barnet skal slutte med formiddagsluren. De fleste 5-åringer trenger å hvile litt midt på dagen, og da kan en halvtime til en time. Perioden når barnet slutter å sove på dagen, kan være vanskelig.


En undersøkelse viser at barn mellom tre og fem år lærer lettere når de får ta. Det er i den tiden norske barn vanligvis slutter å sove på dagen. Alt mellom himmel og jord som berører det å være foreldre og å ha barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg