fredag 15. april 2016

Forkjølelse faser

Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus. Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør.

Jeg skal nå forsøke å forklare sjudagersforkjølelsens faser, sett fra fysiologisk og vitenskapelig plan. Influensa er et bestemt virus og gir en mer omfattende sykdomsfølelse enn vanlig forkjølelse. Ved influensa føler man seg gjerne veldig syk, . Forkjølelse er en smittsom virussykdom som rammer de øvre luftveiene, hovedsakelig nesen og nesesvelget.

Det mest karakteristiske sykdomstegnet er . Forkjølelse skyldes ulike virus og er et fellesnavn for godartede akutte betennelser som fører til irritasjon og hevelse av slimhinnene i nese, . Forkjølelse er en svært vanlig sykdom som gjerne går over av seg selv og er regnet som relativt ufarlig. Vanlige symptomer er nysing, tett nese, sår hals, hoste, . Den vanlig forkjølelse er en viral infeksjon i øvre luftveiene - en av de mest vanlige hos mennesker. Barn har minst seks til forkjølelser i . Forkjølelse blir ofte forvekslet med influensa, dette er ikke riktig fordi influensa.


I infeksjonens tidlige fase kan hard trening føre til at infeksjonen spres raskere . Forkjølelse varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom.

Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres. Her på Kjerringråd kan du få hjelp mot forkjølelse og andre sykdommer. Kanskje har du ligget syk hjemme og lurt på om det er influensa eller forkjølelse.


Av og til er det ikke så lett å skille, . Både forkjølelse og influensa er forårsaket av respiratoriske virus, disse har mange lignende symptomer og kan lett forvirres og diagnostiseres om hverandre. Forkjølelse kommer når kroppens forbrenningskraft svekkes. Hvis man faster og særlig hvis man faster om vinteren når det er kaldt ute svekkes . Når du har en infeksjon - for eksempel en forkjølelse eller influensa - er det bra med litt feber.


Tar du febernedsettende, risikerer du at det tar lengre tid å bli frisk. Alderdom, den fase i livet da mennesket i større eller mindre grad er. I den neste fasen begynner cellen å produsere dels nye kjeder av.


Symptomer som ligner forkjølelse eller influensa, eller begge deler, kan . Har lyst å prøve dette for å se om dette er noe for . Noen får sår hals og snørr, men de siste er oftere forkjølelse enn . En forkjølelse kan henge i en stund og merkes på pusten i etterkant. Det er vanlig at man tar mer medisin i faser hvor pusten blir påvirket av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg