tirsdag 31. mars 2015

Tannbyll barn

Smerter i tennene skyldes nesten alltid hull i tennenes beskyttende. Barnet sikler, får kanskje små røde knopper på kinn og hake og litt feber. En tannbyll (absess) er en ansamling av puss, som kan oppstå etter skader på tennene der den innerste delen av tannen, pulpa , blir betennt og dør. Når barn klager på vondt i munnen eller tannverk, kan det skyldes munnsår,.


AnonymforuLille her har fått tannbyll. Noen med barn som har måttet trekke tenner da de var små. Tannbyll i tannkjøttet på et barn - Barn og familie - Kvinneguiden.

Husker ikke helt hvem som var til tannlegen med snuppisen sin. Tannskader hos små barn er vanligere enn mange tror, sier tannpleier Janne. Noen ganger dannes det en tannbyll, eller fistel som det kalles på fagspråket, . Tannrotbetennelse kan utvikle seg som en tannbyll (abscess), hvor innholdet er betennelsesvæske (puss). En tannbyll er en samling av puss som kan føre til tannpine og andre symptomer.


På fredag fant jeg ut at jeg hadde tannbyll og gikk til lege på kvelden og fikk pencilin. Det har blitt bedre nå, legen sa det var innfeksjon også, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg