mandag 30. mars 2015

Hvor mye søvn baby

HER ER EN GJENNOMGANG AV HVOR MYE SØVN BARN. De tre første månedene i livet sover en baby vanligvis 16–timer i døgnet. Selv om det er store variasjoner - her kan du se hvor mye barn gjennomsnittlig sover.

Det er heller uvanlig at babyen sover lengre enn dette. Ofte lurer man på om barnet får nok søvn, eller om det sover for mye. Så lenge barnet sover godt på natten, spiller det liten rolle hvor mye det sover på. Men det er forskjell på litt sutring som går over, og at babyen skriker i panikk.


Søvn er først og fremst nødvendig for at kroppen skal kunne innhente ny energi. Når man sover, synker stoffskiftet, hjertet slår . Hvor mye barnet sover påvirker hele familien. Barnets søvn styrer nemlig i stor grad foreldrenes søvn. God søvnrytme og leggerutiner er derfor svært viktig.


Har du et barn som sover mye og etterspør brystet sjeldent bør du ta. Det er stor variasjon på hvor mye et spedbarn sover i løpet av et døgn.

Når barna sover hele natten så trenger dem jo mindre søvn på dagtid. Det er individuelt hvor mye de trenger, ingen fasit. Det fremmes mange påstander om hvor mye og ofte babyen bør sove.


Her finner du kort oppsummert hva vi vet om dette i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg