fredag 27. mars 2015

Soverutiner baby

De aller fleste barn sover godt, og ikke alle foreldre opplever søvn som et problem. Men hver tredje til fjerde familie vil oppleve at barnet deres har vanskelig for . SOV GODT: Når babyen er tre måneder kan man forsiktig begynne å innføre gode soverutiner som å roe ned før legging, bade, ta på pysj og ha .

En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer i døgnet. De regulerer som regel sin egen søvn, og det er for tidlig å . For lite søvn på dagen kan gjøre barnet trøtt lenge før leggeti og kanskje også overtrøtt og lys våkent ved. Det er lite som er så skjønt som en sovende baby.

Når babyen er rundt fire måneder gammel, kan den skille mellom dag og natt, og fra det tidspunktet kan man få mer regelmessige sovevaner. Det er få ting som kan måle seg med lyden av en baby som sover godt. Babyen vokser og kan nå klare seg lenger uten mat. Det er en nær sammenheng mellom mat og søvn: Babyen blir sulten og våkner, får mat og sovner igjen. Mens babyen sover, går den gjennom ulike søvnfaser.


Når babyen er 3-måneder kan babyen gjerne ligge på eget rom å sove. Slik at barnet kan få en rolig søvn om natten, sier han til Side2. Ofte lurer man på om barnet får nok søvn, eller om det sover for mye.


Slik får du babyen til å sove på egen hånd uten bruk av skrikekur.

Om barn og søvn: Se hvor lenge barn vanligvis trenger å sove. De tre første månedene i livet sover en baby vanligvis 16–timer i døgnet. Det er foreldrenes ansvar å lære babyen å sovne i egen seng, sier.


Småtroll 0-år: Jeg blir snart gal av dette Uansett tid han skal sove på døgnet, så er det masse gråt. Hva er vanlige søvnrutiner for en baby på mnd? Jeg har fått inntrykk av at man da skal ha etablert fast leggetid i 19-tiden, og at babyen da . Søvn er viktig for at barn skal utvikle seg.


Legg til rette for at barna skal få nok søvn og innarbeid gode leggerutiner så tidlig som mulig. For dem som sliter med å få babyen til å sove, er det naturlig å ty til. I ettertid ser de at det kunne ha hjulpet med fastere soverutiner på dagtid. Her sliter vi veldig om både natt og dag.


Skal babyen få bestemme selv når den vil sove - slik som i Italia, eller ha. Søvn er viktig for hvordan barnet utvikler seg, og da er det avgjørende både hvor mye og hvor godt barnet sover. Det første halvåret sover spedbarn 16-timer i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg