torsdag 26. mars 2015

Hvorfor får man migrene

Man vet imidlertid at det under migreneanfall skjer en rekke endringer i hjernen. Verdens største studie avslører årsaken til migrene. Etter puberteten er det flere kvinner enn menn som får migrene. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva . Migrene viser seg ofte som en halvsidig, dunkende hodepine som kommer anfallsvis. Ved typisk migrene får man ofte et forvarsel i form av typiske symptomer.


Man har trodd at migrenesmerten skyldes en utvidelse av pulsårene i hodet, utenfor kraniet. Resultatet legger opp til at forskere nå går i gang med å undersøke hvorfor det likevel virker. Migrene gir ofte dunkende og pulserende smerter i motsetning til vanlig hodepine.


Aura kan for eksempel være at man får synsfeltutfall, ser blinkende lys, får . Migreneanfall kan vare fra 4-timer hvis det ikke behandles med medisiner. Noen får et migreneanfall i uken, andre en gang i året. Migrene er anfall av hodesmerter - ofte halvsidige - der du samtidig kan ha kvalme,. Etter disse såkalte aurasymptomene får du alvorlig hodepine, men du kan . Man får bukt med de fleste former for hodepine - også migreneanfall - ved.


I Norge er cirka av alle kvinner og av alle menn rammet av migrene. Som oftest starter plagene i puberteten og det er sjelden at man får migrene etter . Selv om man lenge har hatt kjennskap til migrene, så vet man fremdeles ikke hva det er som gjør at noen får denne typen hodepine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg