mandag 30. mars 2015

Nyfødt forkjølelse smitte

Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn. Forkjølelse er virusinfeksjoner som sprer seg gjennom de øvre luftveiene . Det er svært viktig at nyfødte ikke utsette for smitte.

Mange sykdommer som bare slår ut som feks en forkjølelse eller litt magevondt hos voksne . Besøke nyfødt) - Åpent forum - Doktoronline - Forumforum. Forkjølelse smitter også _før_ du blir sausa, og som du fikk beskjed om, ligger. Men med nyfødte med dårlig immunforsvar, ville jeg ventet.

Her får du tips om hvordan du hjelper en forkjølet baby, og hva du bør passe på. Derfor bør du unngå å ta med et nyfødt barn til steder med mange mennesker. Dette gjelder særlig 2- og 3-åringer som ofte er smittet av RS-virus ved forkjølelse, sier overlege Ingvild Bruun Mikalsen ved barneavdelingen . Men også barn som får morsmelk kan bli forkjølet som du også har erfart. På vinterstid er det mye smitte i luften, spesielt på store kjøpesenter . Problemet er bare at jeg er blitt forkjølet.


Hunder har en helt annen type bakterier enn mennesker og f. Vanligvis gir RS-virus bare lette symptomer som en forkjølelse. Man kan smitte andre i opptil uker etter at man har blitt syk, og gjentatte infeksjoner er vanlig. Disse barna blir innlagt på nyfødtavdelingen til observasjon. Disse bakteriene smitter som oftest via pusten eller hoste ved det vi kaller luftbåren smitte. Forkjølelser og infeksjoner i ører og hals begynner å bli vanlige.


Nå har jeg blitt forkjølet, og fått beskjed om at vi skal holde Storm. Ammer jo ikke så jeg kan jo smitte han siden han ikke får antistoffer fra meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg