fredag 20. mars 2015

Paracet bivirkninger

En fersk studie antyder at bivirkningene av paracetamol er undervurderte. Statens Legemiddelverk advarer mot tendensen mange har til . BIVIRKNINGER: En ny britisk studie antyder at bivirkningene av paracetamol er undervurderte, men Statens legemiddelverk er uenig.

Paracetamol har dels lignende, dels andre mekanismer for smertelindring og febernedsettende virkning enn acetylsalisylsyre (ASA) og ikke-steroide . En gjennomgang av studier kan tyde på at bivirkningene ved langtidsbruk av paracetamol er alvorligere enn tidligere antatt. Paracet og Pinex inneholder det samme virkestoffet og bruker du disse samtidig kan du lett . Paracetamol har en svært gunstig effekt- og bivirkningsprofil sammenliknet med alternative medikamenter. Etter oral dosering absorberes paracetamol fullstendig fra tarmen, men pga.


Er du en av dem som mikser Ibux og Paracet? Legemiddelet har god effekt og gir lite bivirkninger dersom det brukes riktig. Paracetamol er det smertestillende legemiddelet Statens legemiddelverk anbefaler, fordi det ved riktig bruk har mindre bivirkninger enn andre . Høsten 20ble det tillatt å selge paracetamol i andre utsalgssteder enn. Ibuprofen kan gi alvorlige bivirkninger og acetylsalisylsyre ble faset . I kombinasjon med paracetamol (virkestoffet i Paracet) har det effekt. For en ung person med akutt smerte, uten spesiell risiko for bivirkninger, . Overfølsomhet overfor paracetamol eller overfor noen av hjelpestoffene listet.


Melding av mistenkte bivirkninger etter godkjenning av legemidlet er viktig. Paracetamol har ingen kendt virkning på trombocytfunktionen og har i den rekommanderede dosis meget få bivirkninger. Ved vanlig dosering er det som regel ingen bivirkninger. Allergilignende reaksjoner kan forekomme. Det er britiske BMJ som har gjennomført en studie med data fra åtte ulike studier.


Vi har lenge prøvd å informere om hvor farl. Akkurat som paracetamol har denne gruppen god smertestillende og febernedsettende effekt, men gir oftere bivirkninger enn paracetamol. Kodein er et svært sterkt smertestillende stoff som er i slekt med morfin. Det omdannes faktisk i en viss grad til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg