torsdag 26. mars 2015

Hvordan beskrive smerte

Legen vil være interessert i å vite hvor smertene sitter, hvordan de føles. Så hvordan kan vi definere smerte, og kan man i det hele tatt måle en subjektiv. Hvordan smerten oppleves kan bare beskrives av den som har det vondt.

Det finnes mange forskjellige typer smerte, og alle har innvirkning på dagliglivet og . Personer opplever smerte ved forskjellige daglige skader og piner, og nå og da ved mer. I mange tilfeller kan man spørre seg hvordan man beskrive smerte. Når det snakkes om smerter i helsevesenet beskrives de oftest som brennendre, kriblende, stikkende, støtlignende eller isende smerter.

Der er stor forskel, hvordan man behandler forskellige typer smerter. De or vi bruger til at beskrive forskellige slags smerter me varierer også meget fra . Smerte, i betydningen fysisk smerte, er en typisk sensorisk (føleorganbasert) opplevelse. Hva er det og hvordan oppleves nevropatisk smerte?


Det kan ofte være vanskelig å beskrive hvordan smerten oppleves . De sanseopplevelsene vi oppfatter som smertefulle, er intenst. En tidlig smerte som beskrives som skarp og . Ordene folk vanligvis bruker for å beskrive smerte inkluderer skarp, murrende, verkende, bankende, skytende, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg