onsdag 27. juni 2018

Systolisk blodtrykk

Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Det kalles overtrykket eller det systoliske blodtrykket. Blodtrykk er et kjent begrep, og alle vet at det er viktig å ikke ha høyt blodtrykk. Over år er det systoliske (øvre) trykket klart best egnet for å forutse risiko.


Høyt blodtrykk øker risikoen for å utvikle sykdommer i hjerte, hjerne og. Alle med overtrykk (systolisk blodtrykk) over 1mmHg skal tilbys . Det systoliske, øverste trykket er toppen av pulsbølgen som angis først, og det laveste trykket, det diastoliske . Figur viser systolisk blodtrykk og figur diastolisk blodtrykk. Basert på Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag . Blodtrykket ble målt ved hjelp av en trykkmåler eller andre elektroniske enheter. Målingen av blodtrykket omfatter systolisk og diastolisk blodtrykk.


Ved lett forhøyd blodtrykk (systolisk blodtrykk 135-1mmHg eller diastolisk blodtrykk 80-mmHg), forsøk først endring av levevaner med mer aktivitet, . Dette forteller blodtrykket om helsen din. Ubehandlet vil høyt blodtrykk kunne gi alvorlige komplikasjoner. Vi måler to trykk, det systoliske, overtrykket, og det diastoliske, undertrykket.

Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen. Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), . Det anbefales å kontrollere blodtrykk hos barn med langvarig hodepine. Tabell viser og percentil for systolisk og diastolisk blodtrykk hos jenter og . Kronisk forhøyet blodtrykk øker belastningen på åreveggene og hjertet og gir økt risiko for diverse hjerte- og karsykdommer. Blant disse to tallene, det nummeret som kommer som teller i brøken er det systoliske blodtrykket og den som vises i bunnen er det diastoliske blodtrykket. Systolisk og diastolisk blodtrykk er like viktige, men systoliske trykket blir mer viktig etter år, som studier har funnet at risikoen for hjerte-og karsykdommer øker . Ingen andre funn eller symptomer er patognomoniske for essensiell hypertensjon, . Et lavt diastolisk blodtrykk kan skyldes mange faktorer, noen midlertidig og andre kroniske.


Et lavt diastolisk blodtrykk er vanligvis definert av en diastolisk . Hypertensjon, eller for høyt blodtrykk, er den viktigste modifiserbare risikofakto-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg